G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

TBMM Genel Kurulu’nda Halay Polemiği: “Halaylar Zenginliğimiz” mi, Yoksa “Katili Kongrede Konuşturmak Suç Ortaklığıdır” mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu, sahipsiz sokak hayvanlarının korunması üzerine yapılan değişiklikleri içeren 17 maddelik kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Toplantıya Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ başkanlık etti. Kanun teklifi görüşmelerinden önce milletvekillerinin gündem dışı konuşmalar gerçekleştirdiği görüldü. DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Mersin’de PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak halay çeken 10 şüphelinin tutuklanmasına tepki gösterdi. Koçyiğit, “Çok iyi halay çekiyorum. Çok iyi de halay başı çekiyorum. Bir yerde halay çekerek nasıl örgüt propagandası yapabilirsiniz? Ne zaman adalet dağıtacak bu yargı” şeklinde konuştu.

Koçyiğit’in konuşmasına AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu yanıt verdi. Yenişehirlioğlu, sanat ile uğraşan biri olarak halayın ve Kürtçe müziğin zenginlik olduğunu belirtti. Ancak terör örgütü propagandası içeren sözlerin yasal sorunlar doğurabileceğini vurgulayarak, bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca Yenişehirlioğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmaya da değindi. Netanyahu’nun konuşmasını terör eylemlerine destek vermek olarak nitelendirerek, ABD Kongresi’nin vicdan, insanlık ve demokrasi açısından zor bir durumda olduğunu belirtti. Netanyahu ve İsrail’i eleştirerek, soykırımlarıyla tanınan böyle bir liderin kongrede konuşmasının utanç verici olduğunu ifade etti.

Toplantının ilerleyen saatlerinde kanun teklifi üzerindeki görüşmeler devam etti. Sağlanacak yeni düzenlemelerle sokak hayvanlarının daha iyi korunacağı ve haklarının güvence altına alınacağı ifade edildi. Meclis Başkan Vekili Bozdağ’ın yönetimindeki toplantı, milletvekillerinin katılımıyla sürdü. Kanun teklifinin yasalaşmasıyla hayvanseverler arasında sevinç ve umut dolu bir atmosfer oluştu. Görüşmelerin ardından kanun teklifi oy birliği ile kabul edilerek yasalaştı. Bu kararın sahipsiz hayvanların yaşam kalitesini artıracağı ve onların korunmasına daha fazla önem verileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Genel Kurulu’nda Halay Polemiği: “Halaylar Zenginliğimiz” mi, Yoksa “Katili Kongrede Konuşturmak Suç Ortaklığıdır” mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!