G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,05
CNY4,80
GBP44,71
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,58
GR. ALTIN2.977,69
BTC2.311.448,78

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Sen Nehri’nde Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Fransa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği resmi açılış töreniyle başladı. Milli takımlar sırayla Sen Nehri’nden teknelerle geçiş yaptı. Açılış törenine Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ve çok sayıda devlet adamı katıldı. Türkiye’yi temsilen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat üst düzey temsilciler olarak törende yer aldı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, Fransa’nın başkenti Paris’teki Sen Nehri’nde düzenlenen törenle resmen başladı. Açılış törenine 33. Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılan 204 ülkenin sporcuları ile Mülteci Olimpiyat Takımı’nı taşıyan 85 tekne katıldı. Bu törene Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ve Türkiye’yi temsilen hazır bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat gibi isimler katıldı.

Fransız yönetmen ve aktör Thomas Jolly’nin sanat direktörlüğünü yaptığı törende, 85 tekne Austerlitz Köprüsü’nün altından yola çıkarak Sen Nehri boyunca Eyfel Kulesi’nin olduğu noktaya, Iena Köprüsü’ne kadar 6 kilometreyi aşkın mesafe boyunca geçit yapmaya başladı. Bu tekneler, Sen Nehri üzerinde Noel Notre Dame Katedrali, Paris Belediye binası, Louvre Müzesi, Tuileries Bahçesi, Les Invalides Anıtı, Grand Palais ve Eyfel Kulesi’nden geçerek ilerlediler.

Olimpiyat oyunları tarihinde ilk kez bir açılış töreni, Paris’ın kent merkezinde stat dışında düzenlendi. Yaklaşık 300 bin kişinin yağmur altında izlediği bu açılış töreninde Fransa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri sergilendi. Ayrıca ünlü isimlerin de sahne aldığı etkinlik, görsel şölen sunuyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın resmi açılış töreni, ülke takımlarının Sen Nehri üzerindeki geçişleri ile büyük ilgi çekti. Tören, Fransa’nın tarihi ve kültürel mirasını en güzel şekilde yansıttı ve dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların bir araya geldiği bir platform oluşturdu. Aynı zamanda, organizasyona katılan üst düzey isimlerin de katılımıyla düzenlenen açılış töreni, sporseverlerin heyecanını artırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Sen Nehri’nde Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!