G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,09
CNY4,80
GBP44,64
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,66
GR. ALTIN2.979,76
BTC2.315.776,72

İran, İsrail’in Suçlamalarını Reddetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran, İsrail’in Fransa’daki Olimpiyat Oyunları açılış töreni öncesinde demir yolu ağına yönelik sabotajın arkasında Tahran’ın olduğu iddiasını reddetti. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Paris’teki sabotajla ilgili İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın suçlamalarına karşı açıklama yaparak, bu iddiaları çaresizlikten kaynaklanan nefret söylemi olarak nitelendirdi. İran’ın Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’na sporcularıyla katıldığına vurgu yapan Kenani, İsrail’in yaptığı suçlamaların absürt olduğunu belirtti.

Kenani, son 10 ayda İsrail’in masum Filistinlilere karşı zulmünün sınırlara ulaştığını ve on binlerce kadın, erkek ve çocuğun öldürüldüğünü ifade etti. Bu nedenle, İsrail’in İran’ı suçlamasının inanılır olmaktan uzak olduğunu söyledi. Ayrıca, dünyanın en büyük spor etkinliğine ev sahipliği yapacak olan Fransa’ya başarılar dileyerek, İran’ın sporcularının da katılımını değerlendirdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail’in iddialarının sadece Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek için yapıldığını belirtti.

Fransa’nın ev sahipliği yapacağı Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninden kısa bir süre önce, demir yolu ağının sabotaja uğradığı bildirilmişti. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, bu saldırıların arkasında İran’ın olduğunu öne sürmüştü. Ancak İran, bu suçlamaları reddederek İsrail’in çaresizlikten ve soykırım suçlarından kaçmak için bu tür iddialarla dikkat çekmeye çalıştığını belirtti. İran, sporcularının katılımıyla Olimpiyat Oyunları’na destek verirken, İsrail’in suçlamalarının gerçeklerle örtüşmediğini açıkladı.

Sonuç olarak, İran ve İsrail arasındaki gerilim Paris’teki Olimpiyat Oyunları sırasında da devam etmekte ve ülkeler arasındaki siyasi ve ideolojik çatışmalar spor etkinliklerine de yansımaktadır. Tahran ve Tel Aviv arasındaki karşılıklı suçlamalar, uluslararası ilişkilerde gerilimi artırırken, diğer ülkelerin de bu duruma müdahil olmalarına neden olabilir. İki ülke arasındaki mevcut durumun barışçıl bir şekilde çözülmesi ve sporun siyasi amaçlar için kullanılmaması önem taşımaktadır. Bu tür olaylar, uluslararası ilişkilerde diplomatik çözümlerin gerekliliğini bir kez daha gözler önüne sermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran, İsrail’in Suçlamalarını Reddetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!