G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

Rus Muhalif Liderin Ölümü, Kremlin’e Muhalif İsimleri Yeniden Gündeme Getiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus muhalif lider Aleksei Navalny, Kremlin’e muhalif olan isimleri seferber etti. Kuşkulu ölümlerle ve saldırı girişimleriyle ilgili başlayan tartışmalar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in en sert muhaliflerinden Aleksey Navalny’nin ölümüyle alevlendi.

Trump, Navalny’nin cezaevinde aniden öldüğü haberini andıran bir önemli konuşma yaptı. Bu olay, Nasvalny’in Kremlin’e muhalif bir isim olarak ön plana çıkmasına neden oldu. Putin’e muhalif isimlerin akıbeti tekrar akıllara geldi. Bunun yanı sıra, Paralı askerler grubu olan Wagner’in lideri Yevgeniy Prigojin de buna dahildi. Wagner, Kremlin’e meydan okuyan ve darbe girişiminde bulunmak isteyen kişilerden biriydi ve bindiği uçak düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Bu durum, Moskova’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’e muhalif isimlerin akıbetini tekrar akıllara getirdi. Rusya’da Wagner’in lideri olmakla birlikte içinde bulunduğu uçak kazasında hayatını kaybederek gündeme gelmişti. Aynı şekilde, disident solcu çalıştığı için zehirlendiği iddia edilen Skripal, Sergei Skripal, Yulia Skripal, İngiltere’ye gelmeden önce Salisbury’de Baygın bir şekilde bulundu. Esperanza Bankası’ndan çıkan üç kişi daha öldü. Zehirleme vakaları yüzünden, birçok ülke Rus diplomatlarının sınır dışı edilmesini sağladı.

Rusya’da, İngiltere vatandaşı da bulunan muhalif siyasetçi Vladimir Kara-Murza, Putin’e karşı çıktığı için zehirlendiğini söyledi. Murza, eleştirmenleri tarafından Rus hükümetinin iddalarını reddetti.
Kremlin’e karşı olan siyasi bir düşman olarak bilinen Litvinenko’nun zehirlenmesi İngiliz istihbaratı tarafından Rus ajanlarına atfedilmişti. Ayrıca, diğer ölümlü vakaların nedeniyle de zehirlenme olduğu düşünülmektedir, fakat kesin bir kanıt bulunmamakta. Bu ölümler sonucu bir çok insan hapisle karşı karşıya kalmıştır. Öte yandan, Kremlin’in yanındaki Boris Nemtsov’e silahlı saldırı yapılmış ve hayatını kaybetmiştir. Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Putin’in muhalifi olan Rupert Mueller, bir tekne kazasında ölmüştür. Sonuç olarak, Rus muhalif liderler zamanla Kremlin tarafından doğrudan hedef haline gelmiş ve ölmüşlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rus Muhalif Liderin Ölümü, Kremlin’e Muhalif İsimleri Yeniden Gündeme Getiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!