G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.869,54
BTC2.178.770,94

Almanya İstihbarat Servisi’nde Yüzlerce Boş Pozisyon!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya merkezli Bild gazetesi, Berlin Federal İstihbarat Servisi’nde (BND) hala doldurulamayan yüzlerce boş pozisyon olduğunu bildirdi. Bild gazetesine göre, Almanya’nın dış istihbarat servisi, Rusya, Çin, Kuzey Kore ve İran gibi ülkelerden gelen tehditleri takip etmekte zorluk çekiyor çünkü önemli personel eksikliği yaşıyor. 2023 yazında Başbakan Yardımcısı Robert Habeck, BND’nin Rusya’nın Ukrayna ile çatışmasını yanlış değerlendirdiğini kabul etti ve askeri çatışma riskini doğru bir şekilde öngöremediğini ifade etti. Bu skandalların ardından BND, 700 kadar pozisyonun hala doldurulamadığını açıkladı.

BND Başkanı Bruno Kahl, Şubat 2022’de Kiev’i ziyaret ederken diğer Alman diplomatlar ve istihbarat görevlileriyle birlikte zamanında tahliye olmayı başaramadı. Bu durum, kurumun eksikliklerini gözler önüne serdi ve iş stresinin personel üzerindeki etkisini ortaya koydu. Bild’e göre, BND personeli, Alman çalışanlardan iki kat daha fazla hasta raporu aldı ve 30 gün veya daha fazla süren hastalık izni alan personel tam maaş alamadı.

BND, boş pozisyonları doldurmak için büyük bir reklam kampanyası başlattı ve bu kampanya sonucunda 10 binden fazla yeni başvuru aldı. Ancak, gazete, bu yeni başvuruların kurumun mevcut sorunlarını çözmeye yetmeyeceğini belirtti. Başvuru sürecinin uzunluğu ve kontrollerin yüksek standartları adayların yüzde 40’ının elenmesine neden oluyor. Hizmete alınacak yeni personelin tüm verilerinin işlenmesi ortalama 13 ay sürdüğü için, BND’nin hala eksik personel sorunuyla karşı karşıya olduğu söylenebilir.

Sonuç olarak, Almanya’nın Federal İstihbarat Servisi olan BND, önemli pozisyonlarda hala boşluklar bulunduğunu ve bu durumun ülke güvenliği açısından risk oluşturabileceği belirtiliyor. Eksik personel nedeniyle tehditleri izleme ve değerlendirme yeteneklerinin azaldığı Bild gazetesi tarafından dile getirilmiş ve kurumun acil olarak yeni personel alımına ihtiyaç duyduğu vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya İstihbarat Servisi’nde Yüzlerce Boş Pozisyon!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!