G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,81
GR. ALTIN2.876,49
BTC2.150.972,24

ABD’de Trump’a Suikast Girişimiyle İlgili 5 Maddelik Ön Bulgular Açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı ve eski Başkan Donald Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili olarak 5 maddelik ön bulgu raporu açıklandı. Senatör Ron Johnson, Donald Trump’a 13 Temmuz 2024’te suikast girişimi düzenlendiği gün olanlar hakkında araştırma yapan ekibiyle birlikte 5 maddelik bir rapor yayınladı. Raporda olay günü yapılan güvenlik toplantısına Gizli Servis’in katılmadığı belirtildi. Ayrıca, yerel kolluk kuvvetleri ile Gizli Servis arasında iletişim sorunları yaşandığı ve suikast girişimi zanlısı Crooks hakkında Gizli Servis’in bilgilendirildiği ifade edildi.

Raporda yer alan ilk bulgu, Gizli Servis’in olay günü 13 Temmuz 2024’te yerel SWAT ve keskin nişancılara yönelik yapılan sabah toplantısına katılmadığıydı. İkinci maddede ise yerel kolluk kuvvetleri ile Gizli Servis arasında iletişim sorunlarına değinildi. Üçüncü maddede ise yerel kuvvetlerin suikast girişimi zanlısı Crooks hakkında bilgi verdiği ve Gizli Servis’in de bu bilgiden haberdar olduğu belirtildi. Dördüncü madde, Gizli Servis’in olayın ardından Crooks’un bulunduğu binanın çatısında görüldüğünü ve saldırganın fotoğraflarının yüz tanıma için ATF’ye gönderildiğini ifade etti. Son maddede ise Gizli Servis’in başlangıçta mitinge keskin nişancı göndermeyi planlamadığı belirtildi.

Rapor, olayın tüm detaylarının araştırılması gerektiğini vurgulayarak gereken önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, raporda olayın detaylı bir zaman çizelgesi oluşturulduğu ve saldırganın miting alanındaki görüntüsüyle ilgili fotoğrafların ve olaya dair diğer kanıtların korunması gerektiği bildirildi. Suikast girişimi sırasında 1 kişinin öldüğü ve 2 kişinin yaralandığı belirtilirken, saldırganın etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırının bir suikast girişimi olduğunu doğrulayarak saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. Tüm bu gelişmelere rağmen, soruşturma devam ediyor ve olayın detayları netleşmeye çalışılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de Trump’a Suikast Girişimiyle İlgili 5 Maddelik Ön Bulgular Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!