G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.158.148,64

Joe Biden Adaylıktan Çekildi, Demokratlar Yeni Adayı Belirlemek İçin Hazır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım tarihinde gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu. Biden, bu hafta içerisinde kararıyla ilgili açıklamalarda bulunacağını belirtti. Bu gelişme sonrasında dikkatler Demokratlar’ın yeni adayını belirlemek üzere yapacakları açık kurultaya çevrildi. Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından en güçlü isim olarak Kamala Harris gösteriliyor. Biden, Harris’i desteklediğini açıkladı ve “Kamala’nın partimizin adayı olmasına tam destek verdiğimi söylemek istiyorum” dedi.

Kamala Harris, Demokrat Parti Ulusal Kongresi’nde 3 bin 900 delegeden yeterli desteği alması halinde resmi aday olacak. Diğer adaylık için öne çıkan isimler arasında 56 yaşındaki California Valisi Gavin Newsom, 59 yaşındaki Illinois Valisi J. B. Pritzker, Michigan Valisi Gretchen Whitmer ve 71 yaşındaki senatör Sherrod Brown bulunuyor. Bu isimler arasında Newsom, alternatifler arasında gösterilmesini ‘saçmalık’ olarak nitelendirirken, Pritzker ise silah kontrolü konusunda güçlü bir duruş sergilemiş bir figür olarak öne çıkıyor.

Gretchen Whitmer ise daha sıkı silah yasaları, kürtaj yasaklarının kaldırılması ve anaokullarının desteklenmesi gibi konularda savunuculuk yapıyor. Senatör Sherrod Brown ise işçi hakları konusunda güçlü bir ses olmasının yanı sıra tüp bebek ve kürtaj korumaları konusunda da öne çıkıyor. Bu adaylar arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda Demokrat Parti en uygun ismi seçerek Trump’ı yenmek için bir araya gelme kararı alacak.

Joe Biden’ın adaylıktan çekilmesi ve Kamala Harris’in yeni aday olma olasılığı, Demokratlar açısından yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Yeni adayın belirlenmesi için yapılacak olan açık kurultay, 3 bin 900 delege tarafından desteklenen bir ismi belirleyecek. Bu süreçte Biden’ın açıklamaları ve desteği, Harris’in güçlenme şansını artırabilir. Demokrat Parti’nin önümüzdeki dönemde hangi ismi aday göstereceği ve bu sürecin sonucunda nasıl bir strateji izleyeceği, ABD siyasetinde önemli bir belirleyici olacaktır. Bütün bu gelişmeler, seçim sürecine dair heyecanı ve merakı arttırmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Joe Biden Adaylıktan Çekildi, Demokratlar Yeni Adayı Belirlemek İçin Hazır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!