G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,83
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,66
GR. ALTIN2.838,81
BTC2.144.167,21

Araç Sahiplerini Sevindiren Yeni Dönem Başlıyor: Sigorta Aracıları Teklif Platformu devreye alınıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortasıyla ilgili yaşadıkları fiyat artışı sorununa çözüm bulmak amacıyla “Sigorta Aracıları Teklif Platformu” uygulaması hayata geçiriliyor. Platformun yürürlüğe girmesiyle birlikte sigorta şirketleri arasındaki sözleşme, teklif alma süreci ve acentelerin platform üzerinden iş yapma süreçleri yeniden düzenleniyor.

Sigorta Bilgi Merkezi tarafından oluşturulan platform, sigorta şirketlerinin trafik ruhsatı olanların üyeliğini zorunlu kılmakta ve sisteme entegrasyonlarını sağlamaktadır. Bu süreçte 17 bin sigorta acentesinin üyelik süreci, üyelik ücreti ödeme şartı ile isteğe bağlıdır.

Platform üzerinden yapılacak aracılık sözleşmeleri, sigorta şirketi ile acente arasında sadece platformda geçerli olmak üzere yapılacak. Bu süreçte sigorta şirketi acenteye tek bir şirketle çalışma kısıtlaması getiremeyecek ve acentenin müşteri portföyüne zarar verecek herhangi bir düzenleme yapamayacak.

Teklif alma süreci iki faza ayrılmıştır. Birinci fazda acenteler, 10 dakika içinde platform üzerinden sigorta şirketlerinden teklif alacak. Teklif alamayan acenteler ikinci faza geçerek diğer sigorta şirketlerinden teklif alma hakkına sahip olacak. Platform sayesinde teklif vermeyen şirketler hızlıca tespit edilebilecektir.

TEklif Platformu’nun devreye girmesiyle birlikte TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, platformun, acentenin işini kolaylaştıracağını belirtti. Ancak genelge kapsamında yaşanabilecek sorunları dile getirerek, uygulama ile ilgili olarak SEDDK ile sürekli iletişimde olduklarını ve sektörün gelişimi için tüm taraflarla eş güdümlü çalıştıklarını ifade etti. Bu sürecin sektörün gelişimi için olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Araç Sahiplerini Sevindiren Yeni Dönem Başlıyor: Sigorta Aracıları Teklif Platformu devreye alınıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!