G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,85
CNY4,88
GBP45,43
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,68
GR. ALTIN2.924,70
BTC2.079.425,42

AB Ülkelerinde 2035’ten İtibaren Benzinli ve Dizel Araçların Satışı Yasaklanacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, geçen sene benzinli ve dizel motora sahip yeni otomobillerin 2035 yılından itibaren satışını yasaklama planına resmi olarak onay verdi. AB Konseyi, üye ülkelerin 2035 yılından itibaren otomobillere ve hafif ticari taşıtlara katı karbon emisyon standartları getirecek yasayı kabul ettiklerini duyurdu. Toplantıda Polonya yasağa karşı çıktı, Bulgaristan, İtalya ve Romanya ise çekimser kaldı. Bu kararla birlikte 2035 yılından itibaren AB ülkelerinde benzinli ve dizel araçların satışının yapılması yasaklanacak.

Yasanın detaylarına göre, otomobil üreticileri 2035 yılına kadar karbon emisyonlarını sıfıra indirmek zorunda kalacak. Böylece AB ülkelerinde içten yanmalı motora sahip yeni otomobillerin satışı kesilecek. Ayrıca 2030 yılına kadar emisyon düşürme hedefi otomobiller için yüzde 55, kamyonetler için yüzde 50 olarak belirlendi. Almanya’nın öncülüğünde bir grup ülke, planı desteklemek için yenilenebilir enerji ve sentetik yakıtlar konusunda muafiyet talep etmişti. AB Komisyonu ile Almanya arasında yapılan müzakereler sonucunda anlaşma sağlandı ve sentetik yakıtlarla çalışan araçların satışı için güvence verildi.

Sentetik yakıtların düşük karbonlu elektrik kullanılarak üretilmesi gerekecek. Çevreciler, bu yakıtlara karşı çıksa da Almanya gibi önde gelen otomobil üreticileri, içten yanmalı motorların 2035 yılından sonra da kullanılabilmesi için sentetik yakıtların önemini vurguluyor. Bu düzenleme, AB’nin çevre ve emisyon hedeflerine ulaşma çabalarının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Gelecekte AB ülkelerinde daha temiz ve çevreci taşıtların tercih edilmesi hedefleniyor. Bu kararın otomotiv endüstrisinde ve hava kalitesinde olumlu etkiler yaratması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB Ülkelerinde 2035’ten İtibaren Benzinli ve Dizel Araçların Satışı Yasaklanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!