G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,81
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,26
GR. ALTIN2.922,42
BTC2.071.504,25

Kurum: Deprem Bölgesindeki Mücadelemizi Sürdüreceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adıyaman’da geçtiğimiz aylarda meydana gelen depremin ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu’nun koordinasyonunda yürütülen afet çalışmaları hakkında bilgi veren vali, deprem bölgesinde aylarca kaldıklarını ve mücadele ettiklerini belirtti. Vali, afet bölgesinde gösterdikleri örnek dayanışma ve mücadele ile depremin yaralarını sarmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Vali Kurum, deprem sonrasında başlatılan kurtarma ve yardım çalışmaları kapsamında 14 milyon afetzedenin ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Bu süreçte siyaset üstü bir anlayışla hareket ettiklerini vurgulayan Kurum, şehirdeki hasarın en kısa sürede giderilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Ayrıca, Vali Kurum, Adıyaman’da 21. yüzyılın en büyük konut dönüşüm projesinin başlatıldığını ve modern bir uydu kent inşa edildiğini açıkladı. Bu projenin 2025 yılına kadar evine girmeyen afetzede vatandaş kalmaması hedeflendiğini belirten Kurum, yeni yerleşim alanlarının hızla tamamlanması için gerekli adımların atıldığını söyledi.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da, deprem sonrasında bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. AFAD ekiplerinin sürekli olarak deprem bölgesindeki afetzede vatandaşlara destek olduğunu belirten Güllüoğlu, şu ana kadar sağlanan yardımların afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılaması için önemli olduğunu ifade etti.

Saha çalışmalarının yanı sıra psikososyal destek hizmetlerinin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Güllüoğlu, afetzedelerin duygusal olarak da desteklenmesi gerektiğini söyledi. AFAD olarak, bölgedeki insanların deprem sonrası yaşadığı travmanın atlatılması için gerekli çalışmaları sürdüreceklerini belirten Güllüoğlu, afet sonrası toplumun yeniden yapılandırılması sürecinde de aktif rol oynayacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurum: Deprem Bölgesindeki Mücadelemizi Sürdüreceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!