G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,68
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,73
GR. ALTIN2.923,90
BTC2.093.173,57

Gelecek Partili Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıya ilişkin dava karara bağlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ’a MHP lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdiği için yapılan sopalı ve silahlı saldırıya ilişkin dava, Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı. Beş sanıktan Muhammet Raşit Gürsoy’a silahla tehdit suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün, Abdurrahman Gülseren, Berke Aygün, Gülahmet Türk ve Kadir Hukanoğlu’na kasten yaralamadan ayrı ayrı 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi. Suat Yılmazobu ise saldırganları taşıyan aracı kiraladığı için dava açılmadı.

Gelecek Partili Özdağ, Karar gazetesine yaptığı açıklamada cezaları komik bulduğunu belirterek saldırının planlı yapıldığını belirtti. Özdağ, saldırının arka planının araştırılmadığını ve saldırganlara ağır cezalar verilmediğini ifade ederek yargının tarafsız olmadığını söyledi. Ayrıca, Yargıya büyük baskı olduğunu ve yargının birilerinin arka bahçesi haline getirilmeye çalışıldığını belirtti.

Özdağ, davada adı geçen ve saldırganları taşıyan aracı kiralayan Suat Yılmazobu’nun başka bir davada da adının geçtiğini ve ilginç bir şekilde her iki olayda da adının bulunduğunu vurgulayarak, Türkiye’de hükümet değişikliği olmadıkça gerçek failin bulunmasının zor olduğunu ancak hak ve adalet arayışlarının devam edeceğini belirtti. Özdağ, Suat Yılmazobu’nun aynı zamanda Sinan Ateş davasında da adının geçtiğine dikkat çekti ve olayların arkasındaki gerçeği bulma çabalarının devam edeceğini aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gelecek Partili Selçuk Özdağ’a yapılan saldırıya ilişkin dava karara bağlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!