G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Zeren Group, Türkiye Petrolleri’ni Satın Aldı ve Enerji Sektöründe Dev Bir Hamle Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zeren Group, Türkiye Petrolleri’ni satın alarak enerji sektöründe önemli bir hamle gerçekleştirdi. 800’den fazla akaryakıt istasyonuna sahip dev şirketin yeni sahipleri, Zeren Group’un enerji sektöründeki varlığını güçlendirdi. Daha önce Alpet’i bünyesine katarak sektördeki varlığını pekiştiren Zeren Group, Türkiye Petrolleri markasıyla ne tür bir strateji izleyeceği ve Alpet ile birleşip birleşmeyeceği ise EPDK’nın kararına bağlı olacak.

Zeren Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yiğit Zeren’in liderliğinde hareket eden şirket, Lübnanlı Hariri Ailesi’ne ait Bankmed ve Ürdünlü Arab Bank’ın ortak olduğu Turkland Bank’ı satın almak için de uzun süredir görüşmeler yapıyor. Türkiye Petrolleri, 1963 yılında kurulduğunda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı adı altında faaliyet göstermeye başladı. 2009 yılında ise TP Petrol Dağıtım A.Ş. olarak hizmetlerine devam eden şirket, Zülfikarlar Holding’e bağlı Turkuaz Petrol tarafından satın alındı ve Türkiye Petrolleri markasıyla faaliyetlerini sürdürmeye devam etti. Şirket, 307.000 metreküp depolama kapasitesine sahip 9 dolum tesisi ve 800’ü aşkın akaryakıt istasyonuyla sektörde güçlü bir konuma sahip.

Zeren Group Holding, 1973 yılında Onursal Başkan Rıdvan Zeren tarafından kuruldu. Şirketin yolculuğu finansal danışmanlıkla başlayıp uluslararası ticaret ile devam etti. Günümüzde ise Yönetim Kurulu Başkanlığını Mustafa Yiğit Zeren’in yaptığı şirket, 8 farklı sektörde ve 23 farklı marka ile 4 kıtada faaliyet gösteriyor. Türkiye Petrolleri’nin satın alınmasıyla birlikte Zeren Group’un sektördeki varlığı daha da güçlendirilecek. Satın alma işlemi, Rekabet Kurulu’nun onayının ardından tamamlanacak ve Türkiye Petrolleri resmi olarak Zeren Group bünyesine geçecek.

Zeren Group’un Türkiye Petrolleri’ni satın alması sektörde büyük yankı uyandırdı ve şirketin enerji sektöründeki önemli konumunu daha da güçlendirdi. Mustafa Yiğit Zeren liderliğindeki şirket, sadece enerji sektöründe değil farklı sektörlerde de büyümeye devam ediyor. Türkiye Petrolleri’nin satın alınmasıyla birlikte Zeren Group’un uluslararası alandaki etkisi de artacak ve şirketin küresel düzeyde tanınırlığı daha da artış gösterecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zeren Group, Türkiye Petrolleri’ni Satın Aldı ve Enerji Sektöründe Dev Bir Hamle Yaptı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!