G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,87
CNY4,88
GBP45,41
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.919,50
BTC2.105.965,94

Zeren Ertaş’ın Asansör Faciası: Sanıkların Cezaları Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25 Ekim 2023 tarihinde Aydın’ın Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı’ndaki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda talihsiz bir olay meydana geldi. Yurttaki 16 kişilik asansöre 16 kişi bindiği sırada asansör aşağı doğru kaymaya başladı. Panik yapan öğrencilerden biri olan Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş, asansörden çıkmak isterken kabin ile duvar arasında sıkışarak hayatını kaybetti. Olayın ardından yurda sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi ve mahsur kalan 15 öğrenci kurtarıldı.

Olayın ardından adli ve idari soruşturma başlatıldı. Yurt müdürü E.Ç. açığa alınarak olayla ilgili müfettiş görevlendirilirken, asansörlerin bakımını üstlenen firmanın sahibi Mustafa Büyükyapıcı ve beraberindeki mühendisler tutuklandı. Daha sonra hazırlanan iddianamede tutuklu 4 sanık için ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Bilirkişi raporlarına göre asansöre fazla yüke binildiği ve güvenlik önlemlerinin ihmal edildiği belirtildi.

Duruşma gününde savcı, sanıkların suçlarının sabit olduğunu belirterek, cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti, asansör bakım firması yetkilisi Mustafa Büyükyapıcı’ya taksirle ölüme neden olma suçundan 5 yıl hapis cezası verdi ve cezayı 2 yıl 11 ay hapse indirerek Büyükyapıcı’nın meslekten uzak kalmasına hükmetti. Diğer 3 mühendise ise 3 yıl 6’şar ay hapis cezası verilip, cezaları 2 yıl 11’er aya düşürüldü. Elektrik mühendisi Nuri M. ise beraat etti. Sanıkların kasıt bulunmadığı ve asansörün bakımının yetersizliği sonucunda kaza yaşandığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zeren Ertaş’ın Asansör Faciası: Sanıkların Cezaları Belli Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!