G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.895,14
Petrol73,64
GR. ALTIN2.880,54
BTC2.165.343,98

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Edirne’de İş Dünyasıyla Buluştu: İşte Büyüme Hedefleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Edirne’nin Kırkpınar ilçesinde düzenlenen Yağlı Güreşleri’nin final müsabakalarını izlemek ve dereceye giren pehlivanlara ödüllerini vermek üzere şehre geldi. Valilik ziyaretinin ardından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen ‘İş Dünyası Buluşması’na katılan Yılmaz, pandemi sonrası dünya ekonomisinin toparlanma sürecinin devam ettiğini belirtti. Dünya genelinde büyüme hızının tarihsel ortalamalarının altında seyrettiğini vurgulayan Yılmaz, bu yıl dünya ekonomisinin yüzde 3’ün biraz üzerinde büyüme beklediklerini ifade etti.

Türkiye’nin ise bu zorlu dönemde iyi bir performans sergilediğini belirten Yılmaz, 2020-2022 döneminde yüzde 4.5 gibi önemli bir büyüme elde ettiklerini ve bu yıl da yüzde 4 civarında bir büyüme beklediklerini dile getirdi. Yılmaz, Türkiye’nin dünya ekonomisinde önemli bir oyuncu olduğunu, milli gelirinin 1.1 trilyon doları aştığını ve kişi başına gelirin 13 bin 110 doları geçtiğini belirtti. Türkiye’nin üretim ve ihracata dayalı büyüme stratejisini benimsediğini vurgulayan Yılmaz, enflasyonla mücadele ve istihdamı koruma konularında da kararlı olduklarını söyledi.

Enflasyon konusunda da açıklamalarda bulunan Yılmaz, enflasyonun 3 aşamaya bölündüğünü belirterek, geçiş sürecini başarıyla tamamladıklarını ve dezenflasyon sürecine geçtiklerini ifade etti. Merkez Bankası rezervlerindeki olumlu gidişata da dikkat çeken Yılmaz, rezervlerin 143 milyar dolara yükseldiğini ve bu durumun ülkeyi risklere karşı daha güçlü hale getirdiğini belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz yıl yaşanan afetler sonrası 104 milyar dolarlık bir kalkınma programı başlattıklarını ve bu konuda ciddi yatırımlar yaptıklarını dile getirdi.

Yılmaz, programının son bölümünde AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, İl Başkanı Belgin İba ve partililerle bir araya geldi. Yılmaz’ın Edirne ziyareti, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal alandaki gelişmelerine dair önemli açıklamaları içerdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Edirne’de İş Dünyasıyla Buluştu: İşte Büyüme Hedefleri!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!