G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,77
CNY4,88
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,54
GR. ALTIN2.932,86
BTC2.090.894,15

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Putin’e Tahıl Koridoru Mesajı: İstanbul Tahıl Girişimi Hedefini Koruyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Sayın Putin ile Tahıl Koridoru konusunda görüşmeler yaptıklarını belirten Erdoğan, Batı’ya tahıl sevkiyatını meseleyi Afrika ve diğer gıda güvenliği bakımından hassas bölgelere Türkiye üzerinden oluşturulabilecek bir koridora odaklandıklarını belirtti. Bu konuda görüşmelerin devam edeceğini ifade etti.

Putin ile görüşmede 3. Dünya Savaşı ihtimali ve Rusya-Ukrayna savaşının büyüme tehlikesi de ele alındı. Erdoğan, barışın taraflarda bir yorgunluk olduğunu belirterek, arabuluculuk noktasında Türkiye’nin ağırlığını koymaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Suriye sahasında yeni bir sürecin başlatılması için Putin ve Esed’e bir davetin de olabileceğini vurguladı.

Bölgedeki terör örgütlerine karşı ortak mücadele vurgusu yapan Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’ye dostluk elini her zaman uzattığını ve uzatmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca Türkiye’nin terör örgütlerine karşı sıfır tolerans ilkesinden ödün vermeyeceğini de vurguladı.

Karanlık odaklardan aldıkları talimatlarla Türkiye’nin birliğini bozmaya çalışanların foyasının ortaya çıkacağını belirten Erdoğan, devletin bu tür olaylar karşısında gereken müdahaleleri yapacağını söyledi. Ayrıca Merih Demiral’a yönelik bozkurt işareti soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada da Türkiye’nin milli değerlerine saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

ŞİÖ’ye üyelik konusunda da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, teşkilata diğer ülkeler gibi Türkiye’nin de ortak olarak alınmasını talep ettiklerini ifade etti. Son olarak Kıbrıs adasında yaşanan gerginlikler konusunda da İsrail’in bölgeye yayılacak her türlü ateşten kaçınması gerektiğini belirterek, NATO’da ikinci adam konusunda da önemli gelişmeler olabileceğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Putin’e Tahıl Koridoru Mesajı: İstanbul Tahıl Girişimi Hedefini Koruyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!