G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,62
CNY4,88
GBP44,85
EURO/USD1,10
BIST8.975,23
Petrol78,06
GR. ALTIN2.901,24
BTC2.123.464,59

Erdoğan: Dünyanın Terör Tehditleriyle Karşı Karşıya Olduğunu Söyledi, İsrail’e Sert Mesaj Verdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, PKK, FETÖ gibi terör örgütleriyle 40 yıldır mücadele ettiklerini ifade etti. İsrail’in Filistin topraklarını işgalinde Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çeken Erdoğan, uluslararası sistemin enkazı olduğunu vurguladı. Belirleyici bir dönemde olduğumuzu söyleyen Erdoğan, terörizm, İslam ve yabancı düşmanlığı, iklim değişikliği gibi sorunlarla karşı karşıya olduğumuzu söyledi.

Terörle mücadele konusunda uluslararası iş birliğinin önemine vurgu yapan Erdoğan, terör örgütleriyle 40 yıldır mücadele ettiklerini ve bu mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Gazze’de yaşanan insani kriz ve İsrail’in saldırganlığına karşı uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, İsrail yönetimine baskının artırılarak devam etmesi gerektiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye’nin bölgesinde barışı sağlamak için çaba gösterdiğini ve insani yardımları sürdürdüğünü belirtti.

Erdoğan, Şanghay İşbirliği Teşkilatı ile diyaloglarını güçlendirmeye hazır olduklarını ve bölgesel çatışmalar, siyasi istikrarsızlıklar ve yoksulluk nedeniyle yaşanan uluslararası göç hareketlerine karşı önlem alınması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin, geçici koruma altındaki Suriyeliler dahil olmak üzere 4 milyondan fazla yerinden edilmiş insana ev sahipliği yaptığını söyleyen Erdoğan, uluslararası toplumun bu konuda sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Şanghay İşbirliği Teşkilatı ile olan iş birliklerini sürdüreceklerini söyleyen Erdoğan, Asya ile ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Dünya genelinde barışı ve adaleti sağlamak için Türkiye’nin çabalarını sürdüreceğini vurgulayan Erdoğan, uluslararası toplumun terörle mücadelede birlik olması gerektiğini belirtti.

Astana’da düzenlenen zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, uluslararası düzeyde barış ve güvenliği sağlamak için iş birliği yapmaya devam edeceklerini belirtti. Astana’da düzenlenen zirve sonrasında çekilen aile fotoğrafında da yer alan Erdoğan, uluslararası toplumun sorunlarına çözüm bulmak adına çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: Dünyanın Terör Tehditleriyle Karşı Karşıya Olduğunu Söyledi, İsrail’e Sert Mesaj Verdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!