G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,62
CNY4,88
GBP44,85
EURO/USD1,10
BIST8.975,23
Petrol78,06
GR. ALTIN2.901,24
BTC2.123.464,59

İBB YOLUNU YENİLİYOR: BEYAZ YOL ÇALIŞMASI BAŞLIYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Küçükçekmece ve Yenibosna arasındaki metrobüs yolunda yapacağı “Beyaz Yol” çalışması için hazırlıklara başladı. İBB’nin açıklamasına göre, metrobüs yolunda asfalt yerine beton yol uygulaması yapılacak. Bu çalışma daha önce Yenibosna-Cevizlibağ ve Beykent-İBB Sosyal Tesisleri arasındaki bölümleri kapsayarak tamamlanmıştı. Şimdi ise sıra Küçükçekmece ve Yenibosna arasındaki yolun yenilenmesine geldi.

İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında eskiyen asfaltlar sökülecek ve özel reçeteli beton kaplama olan “Beyaz Yol” uygulanacak. Bu sayede her yıl asfaltlama çalışması yapılmasına gerek kalmayacak ve yolun 20 yıl boyunca deformasyon yaşamayacağı hedefleniyor. Bu sayede yolculuklar daha konforlu hale getirilmiş olacak.

Çalışmalar 6 Temmuz Cumartesi günü başlayacak ve 90 gün boyunca devam edecek. Küçükçekmece ve Yenibosna arasındaki gidiş-geliş yolun 17 bin 560 metre uzunluğundaki kısmı yenilenecek. 5 durağı kapsayan bu çalışma, belirtilen güzergahta D-100 karayolunu 2 şeride düşürecek. Metrobüs seferlerinde herhangi bir aksama olmaması için çalışma gidiş-dönüş olarak yapılacak ve Yenibosna-Sefaköy durakları arasında D-100 karayolu Beylikdüzü yönünde başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyaz Yol çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte metrobüs yolunda sağlam ve dayanıklı bir yapı oluşturmayı ve yolculukların daha rahat geçmesini hedefliyor. Bu çalışma sayesinde İstanbul trafiğindeki yol sorunlarına çözüm bulunması ve hem sürücülerin hem de yolcuların rahat ve güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmesi sağlanacak. İBB, vatandaşlardan çalışma süresince sabırlı olmalarını ve alternatif yolları tercih etmelerini istedi. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte İstanbul’daki ulaşım sorunlarına çözüm getirilmesi ve metrobüs hattının daha kaliteli hale getirilmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBB YOLUNU YENİLİYOR: BEYAZ YOL ÇALIŞMASI BAŞLIYOR!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!