G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

G7 Ülkeleri İsrail’e Gazze Saldırısı Konusunda Uyardı: “Potansiyel Yıkıcı Sonuçları Olabilir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada’dan oluşan G7’nin dışişleri bakanları, 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlenen saldırıları eleştirdi. Refah kentine yapılabilecek kapsamlı bir kara saldırısının siviller üzerinde olası yıkıcı sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekerek, İsrail’in bu konuda uyarıda bulundu.

Gazze’de 28.858 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 68.677 kişinin yaralandığı bildirildi. 28.858 kişiden en az 12.660’sının çocuk, 8.570’inin ise kadın olduğu belirtildi. Ayrıca, 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi’nde 1,9 milyon kişinin yerinden olduğu bilgisi paylaşıldı. Bu nüfusun bir kısmının Mısır sınırına yakın olan Refah kentine sığındığı ve bu kentin nüfusunun 4 katından fazla artarak 1.4 milyona ulaştığı belirtildi.

G7 ülkeleri dışişleri bakanları, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında yaptıkları toplantılarda ortak açıklamada bulundu. Gazze’deki insani krize karşı acil eylem çağrısı yaparak, İsrail’in Refah kentine yapacağı kapsamlı bir saldırının yıkıcı sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Açıklamada, Gazze’ye insani yardım girişinin engelsiz ve hızlı bir şekilde yapılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Ayrıca, yardım konvoylarının güvenliği için etkin sistemler oluşturulması, BM görevlilerinin ve ekipmanlarının girişine izin verilmesi gerektiği belirtildi. G7 ülkeleri dışişleri bakanları, Gazze’den zorla gönderilmeleri riski bulunan Filistinli siviller ile ilgili endişelerini de dile getirdi. Bu bağlamda İsrail’in sivillere engelsiz destek sağlanması gerektiğine dikkat çekildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
G7 Ülkeleri İsrail’e Gazze Saldırısı Konusunda Uyardı: “Potansiyel Yıkıcı Sonuçları Olabilir”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!