G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,07
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,71
GR. ALTIN2.842,46
BTC2.174.454,44

Enerji Bakanı: “9 İşçiden 6’sı Dere Yatağında, 3’ü Maden Ocağında”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın açıklamasına göre, Erzincan’daki maden kazasında heyelan meydana geldi. Kazada 9 işçi kayboldu, 6’sının dere yatağındaki toprak yığınında, 3’ünün ise manganez ocağında olduğu düşünülüyor. Bayraktar, yoğun bir çalışmanın devam ettiğini, 9 noktada inceleme yapıldığını, araçlara ait parçaların bulunduğu alanda çalışmaların yoğunlaştırıldığını söyledi. Ayrıca, 9 lokasyonun hiçbirinde suda halk sağlığına zarar verecek olumsuzluk olmadığını belirtti. İdari ve adli soruşturmaların devam ettiğini belirten Bakan Bayraktar, 6 kişinin tutuklandığını ve ailelerle sürekli iletişim halinde olduklarını ifade etti.

Arama kurtarma faaliyetlerine AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2.663 personel, 793 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, dron, georadar, jeoradar, metale duyarlı 5 yeraltı radarı ile 24 saat esasına göre devam edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ile AFAD Başkanı Okay Memiş, arama ve kurtarma çalışmalarını koordine etti. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü uzmanları, metale duyarlı dronlar kullanarak işçilerin içinde bulunduğu düşünülen konteyner ve araçlara ulaşmaya çalıştı. Çalışmaların yoğunlaştırıldığı bazı noktalar ile maden sahasında toprak kaymasının yaşandığı yığın liç alanının arkasındaki “manganez ocağı” bölümü belirlendi. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı da bölgede sürekli olarak toprak ve su analizi yaptı.

Altın madeninde 13 Şubat’ta meydana gelen toprak kayması sonucu kaybolan 9 işçinin bulunması için çalışmalar devam ederken, soruşturma kapsamında 6 zanlı tutuklandı, 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Enerji Bakanı: “9 İşçiden 6’sı Dere Yatağında, 3’ü Maden Ocağında”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!