G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.302,24

Özgür Özel’den Asgari Ücret Çağrısı: Geçim Olmazsa, Seçim Olur!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlenen mitingde hükümete asgari ücret çağrısı yaptı. Özel, “Geçim olmazsa, seçim olur. Asgari ücrete en az enflasyon kadar zam istiyoruz. 25 bin liranın altındaki asgari ücreti asla kabul etmiyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli’nin Gebze ilçesinde “Geçinemiyoruz” mitingi düzenledi. Programda konuşan CHP lideri Özgür Özel, vatandaşın geçinememesi üzerine hükümete erken seçim çağrısı yaptı. Asgari ücrette en az enflasyon kadar zam yapılması gerektiğini vurguladı.

Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada, “Bu meydanda ‘Geçinemiyoruz’ diyen herkesin ortak dert ve talebi var. Enflasyon karşısında ezilmeye alışmayacağız. Emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar durmayacağız.” şeklinde konuştu.

Hükümete seslenen Özgür Özel, “Geçim olmazsa seçim olur. Erken seçim olmaz diyenlere uyarımdır: Geçim olmazsa, seçim olur. Çiftçilerin yanında olacağız ve adaletli bir vergi sistemi istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mitingde, işsizlik ve ekonomik sıkıntılar konusuna da değinen Özgür Özel, “Maaşlar hesaplama yüzünden erimeye başlıyor. İşsiz sayısı hızla artarken, esnaf kepenk kapatıyor ve çiftçiler kayıpla karşı karşıya. Esnafa yüklenirken, yandaşlara servet aktarılıyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gri listeden çıkılmasına ilişkin de konuşan Özgür Özel, “Gri liste dediğin Burkina Faso, Suriye gibi ülkelerdir. Bu durumu başarı gibi anlatanlara yazıklar olsun.” dedi.

Asgari ücret konusunda da açıklamalarda bulunan Özgür Özel, “Asgari ücret günden bugüne neredeyse 4 bin lira kaybetti. En az enflasyon kadar zam istiyoruz ve 25 bin liranın altındaki asgari ücreti kabul etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den Asgari Ücret Çağrısı: Geçim Olmazsa, Seçim Olur!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!