G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah’a kara saldırısı yapmayı reddediyor: ‘Savaşı kaybederiz’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine yapılan kara saldırısını reddederek, uluslararası çağrıları görmezden gelmiştir. İsrail, Hamas baskınını gerekçe göstererek 7 Ekim 2023’te Gazze’de başlattığı katliamı artırarak devam ettirmektedir. İsrail ordusu, bölgedeki sivilleri sürekli olarak zorla etnik bölgelerine sürmekte ve şimdi de 2 milyona yakın insanın yaşadığı Refah kentine saldırmayı planlamaktadır.

Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, İsrail’in Refah’a kara saldırısı yapma konusundaki ısrarını sürdürmekte ve uluslararası çağrılara aldırmamaktadır. Aksine, Refah’a askeri saldırı başlatmaktan geri adım atmayacaklarını ve savaşı kaybetmeyeceklerini belirtmiştir.

Ayrıca, Netanyahu, Hamas ile esir takası anlaşmasına varılsa dahi Refah’a kara saldırısının durdurulmayacağını, hatta Refah’a girileceğini dile getirmiştir. Filistin devletinin tanınması konusunda da taviz verilmeyeceğini ve ancak doğrudan müzakerelerle çözüme ulaşılacağını belirtmiştir. Esirlerin serbest bırakılmasına yönelik müzakerelerin Hamas’ın “hayal ürünü” talepleri nedeniyle durdurulduğunu iddia etmiştir.

Netanyahu, Hamas’ın taleplerinin İsrail’in yenilgisini gösterdiğini ifade ederek, bu talepleri kabul etmeyeceklerini ancak Hamas’ın geri adım attığı takdirde ilerleme kaydedebileceklerini belirtmiştir. Netanyahu’nun bu politikaları, uluslararası barış görüşmeleri konusunda anlaşmazlık yaratabilecek niteliktedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah’a kara saldırısı yapmayı reddediyor: ‘Savaşı kaybederiz’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!