G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.822,38

Asırlık Mübadil Lezzetler Projesi Samsun’da Tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 yılında başlatılan Asırlık Mübadil Lezzetler projesi, 2023 yılında genişletilerek Samsun’un yanı sıra Tokat, Amasya ve Çorum illerinde de mübadil yemeklerini tanıttı. Proje kapsamında 8 köyde çalışarak 50 mübadil lezzetini tanıtan dernek, 2023 yılında ise 3 ilde daha çalışarak toplamda 110 yeni yemeği kitaba ekleyerek gelecek nesillere ulaştırdı. Proje koordinatörü Sevda Tanyıldız, bu sayede 160 ata mirası yemeği geleceğe aktardıklarını belirtti ve kültürel bir arşiv oluşturduklarını vurguladı.

Kitabın lansmanında konuşan Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Adem Tuğral, geleneksel Balkan ve Yunan mutfağından getirdikleri yemekleri kitapta topladıklarını söyleyerek kültürel faaliyetlere verdikleri önemi vurguladı. Toplantıya katılan Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal ise mübadillerin Türkiye için büyük fedakarlıklar yaptığını ve bu projede yer almaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Toplantıda Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım ve Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Emrah Zeyyad Karbancıoğlu, “Lezzeti Mübadil” projesinin detaylarını paylaştılar. Toplantı, kadınların mübadil yemeklerini hazırlarken duygularını paylaşmaları ve asırlık mübadil lezzetlerin tadımıyla sona erdi. İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güven, Muharrem Soylu, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Ersin Kasap, Türkiye Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü Haluk Tan, MHP İl Başkan Yardımcısı Ayfer Cömert ve dernek gönüllüleri de toplantıya katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Asırlık Mübadil Lezzetler Projesi Samsun’da Tanıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!