G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.878,48

Kuduz Köpekler Yüzünden Başıboş Gezen Mahalle! Muhtar Tehtit Altında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Batıkent Mahallesi, 4 Haziran’da yaşanan olayla gündeme geldi. Mahallede kuduz olduğu tespit edilen sahipsiz köpekler nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı. Belediye ve tarım il müdürlüklerinden görevli ekipler, mahalledeki hastalıklı köpekleri toplamak için harekete geçti. Ancak, köpeklerin toplatılması ve barınaklara götürülmesi işleminden rahatsız olan bir grup, Şanlıurfa’ya gelerek Batıkent Mahallesi Muhtarı Halil Kaya’nın bürosunu bastı. Muhtar Kaya’ya hakaretler yağdıran ve tehditler savuran grup, vatandaşların araya girmesi ile dağıtıldı.

Yaşanan olayın ardından Muhtar Halil Kaya, her gün farklı illerden ve ülkelerden tehdit ve hakaret içerikli mesajlar aldığını dile getirdi. Evli ve 4 çocuk babası olan Kaya, tedirgin olduğunu belirterek 33 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Mahalledeki karantina önlemleri ile ilgili bilgi veren Kaya, muhtarlık ofisine gelen kadınlar tarafından tehdit edildiğini belirtti.

Muhtar Kaya, sanatçı Seren Serengil’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla kendisine yönelik tehdit ve hakaret içeren mesajlar aldığını ifade etti. Kaya, Serengil’in adını açıkça söyleyerek kendisine karşı linç kampanyası düzenlemesini kınadı ve suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili mahalle sakinlerinden de destek alan Muhtar Kaya, çocukların da olumsuz etkilendiğini vurgulayarak devletin verdiği görevin yerine getirilmesini istedi. Ayrıca, sokak köpeklerinden dolayı mahalle sakinlerinin endişe içinde olduklarını belirten diğer vatandaşlar da belediyenin köpekleri toplaması gerektiğini vurguladılar.

Olayın etkisini ve tepkileri inceleyen yetkililer, konuyla ilgili gerekli işlemleri yaparak mahalle sakinlerinin endişelerini gidermeye çalışacak. Bu tür durumların engellenmesi ve köpeklerin kontrol altında tutulması için ilgili kurumlar daha aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kuduz Köpekler Yüzünden Başıboş Gezen Mahalle! Muhtar Tehtit Altında!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!