G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,52
GR. ALTIN2.919,06
BTC2.149.964,97

Kemer’de Yabancı Vatandaşın Böcek Toplamasına Cezai İşlem!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, Kemer’de yaşanan bir olayı sosyal medya üzerinden paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdi. Çokçetin, bir yabancı vatandaşın böcek topladığına dair gelen bir ihbar üzerine ekiplerin hemen harekete geçtiğini belirtti. Yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu kişinin ‘Myrmeleontidae’ familyasına ait 3 tür böceği yakaladığı tespit edildi.

Kadir Çokçetin, söz konusu şahsa Çevre Kanunu’na muhalefetten 387 bin 141 lira cezai işlem uygulandığını açıkladı. Ayrıca, yakalanan 3 tür böceğin de doğal yaşam alanına geri bırakıldığı bilgisini verdi. Yetkili makamlar, olayın detaylarıyla ilgili Rus vatandaşına yönelik genetik kaynakların izinsiz kullanılması sebebiyle cezai işlem uygulandığını duyurdu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, yabancı vatandaşın doğal yaşamı korumaya yönelik yaptıkları ihbarların hızla değerlendirilip müdahale edildiğini vurguladı. Kadir Çokçetin, vatandaşların doğal yaşamı koruma konusunda duyarlı olmalarının önemine işaret ederek, bu tür olaylara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Kemer’de yaşanan bu olay, doğal yaşamın korunması ve bilinçli bir şekilde ziyaret edilmesi gereken yerlere dikkat çekti. Doğa koruma konusunda titizlikle çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı, benzer ihbarlar ve suçlarla karşılaşıldığında gerekli yaptırımların uygulanacağını belirtti.

Son olarak, Kadir Çokçetin, doğal yaşamın korunması, biyoçeşitliliğin sürdürülebilirliği ve genetik kaynakların izinsiz kullanılmasının önüne geçilmesi için vatandaşların duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Doğa koruma ve bilinçli turizm anlayışıyla hareket edilmesinin, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakılması adına büyük önem taşıdığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kemer’de Yabancı Vatandaşın Böcek Toplamasına Cezai İşlem!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!