G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,52
GR. ALTIN2.919,06
BTC2.149.964,97

Azerbaycan’a Yeni Askeri Nakliye Uçağı Teslim Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

26 Haziran tarihinde Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’nda gerçekleştirilen törende, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de katılımıyla Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne “C-27J Spartan” tipi askeri nakliye uçağı teslim edildi. Törende İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakan Yardımcısı Edmondo Chirielli ve Leonardo Başkanı Stefano Pontecorvo gibi önemli isimler de hazır bulundu.

Leonardo firması daha önce 8 Haziran 2023 tarihinde yaptığı bir basın açıklamasında, Azerbaycan ile yapılan ticari işbirliği kapsamında C-27J Spartan’ın tedarikine ilişkin sözleşmenin imzalandığını duyurmuştu. Bu kapsamda 27 Nisan 2024 tarihinde de Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait ilk C-27J Spartan NG nakliye uçağı havada görüntülenmişti.

C-27J Spartan NG, Leonardo firması tarafından piyasadaki en etkili çoklu-görev nakliye uçağı olarak tanımlanmaktadır. Uçak, hazırlanmamış pistlerde kısa mesafeli kalkış ve iniş gerçekleştirme kabiliyeti ile dikkat çekmektedir. Gelişmiş aviyonik ve aerodinamik özelliklere sahip olan C-27J NG, daha fazla verimlilik ve operasyonel performans sunmaktadır.

Hava Kuvvetleri için önemli bir araç olan C-27J Spartan, taktik taşıma, afet yardımı, birlik desteği ve Arama Kurtarma operasyonları gibi farklı görevleri yerine getirebilmektedir. Uçak, yüksek tehdit içeren bölgelerde operasyon yapabilme yeteneği için çeşitli güvenlik sistemleri ile donatılabilmektedir.

C-27J Spartan, çoklu, kolay kurulabilen ve taşınabilir görev setleri sayesinde çeşitli görevleri yerine getirebilmektedir. Birlik nakli, hava indirme, kargo taşıma, MEDEVAC, VIP taşıma ve yangın söndürme gibi farklı operasyonlar için uyarlanabilen uçak, geniş kargo kapasitesi ve esnek yapıya sahiptir. Turkey’s signature in Azerbaijan Special Forces equipment

Azerbaycan Özel Kuvvetleri’nin teçhizatlarına Türkiye imzası atan Makine Mühendisi Teknoloji, Tarih, Dış Politika ve Savunma Sanayi Araştırmacısı rolünde.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Azerbaycan’a Yeni Askeri Nakliye Uçağı Teslim Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!