G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

ABD’de Dang Humması Vakaları Üç Kat Arttı, Halk Sağlığı Uyarısı Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD sağlık yetkilileri, sivrisineklerden bulaşan Dang humması vakalarının geçen yılın üç katına çıktığını belirterek halk sağlığı konusunda uyarılarda bulundu. Dünya Sağlık Örgütü, nisan ayında yaptığı açıklamada, 2000 yılında 505 bin olan Dang humması vakalarının 2019’da 5.2 milyona yükseldiğini duyurdu. Porto Riko sağlık yetkilileri, Mart ayında Dang hummasını halk sağlığı acil durumu ilan ederken, ABD sağlık yetkilileri bu yılın ilk yarısında geçen yıla göre üç kat daha fazla vaka görüldüğünü açıkladı.

CDC’nin verilerine göre, bu yıl eyaletlerde görülen Dang humması vakaları geçtiğimiz yıllara göre önemli ölçüde artış gösterdi. CDC, 2024 yılında Amerika kıtasındaki ülkelerin rekor seviyede Dang vakası bildirdiğini ve sadece Ocak ile Haziran ayları arasında 9,7 milyondan fazla vaka rapor edildiğini belirtti. Bu sayı geçen yılın toplamından iki kat fazladır.

Dang humması, sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşan viral bir enfeksiyondur. Hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, baş ağrısı, vücut ağrıları, mide bulantısı ve deri döküntüsü bulunmaktadır. Bu semptomlar şiddetli vakalarda ölümcül olabilir ve hastalık genellikle kırık kemik ağrısına benzer ağrılar nedeniyle kemik kırığı ateşi olarak da adlandırılır.

Sonuç olarak, ABD sağlık yetkilileri Dang humması vakalarındaki artışa dikkat çekerek halkı uyarmıştır. Dünya genelinde Dang humması vakalarında önemli bir artış yaşandığı ve özellikle Amerika kıtasındaki ülkelerde rekor düzeyde vaka rapor edildiği belirtilmektedir. Bu nedenle, sivrisineklere karşı gerekli önlemlerin alınması ve belirtiler görüldüğünde hemen sağlık kuruluşlarına başvurulması önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de Dang Humması Vakaları Üç Kat Arttı, Halk Sağlığı Uyarısı Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!