G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

Rusya, Avrupa Medyasına Misilleme Yaptı: 81 Yayın Engellendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya, Avrupa Birliği’nin bazı Rus yayın organlarına uyguladığı yasak kararına misilleme olarak harekete geçti. Rus hükümeti, 81 Avrupa yayınının Rusya’da erişiminin engelleneceğini duyurdu. Bu yasak, 27 AB üyesi ülkeden 25’inin kamu yayınlarını, dergilerini ve gazetelerini kapsamaktadır. Rusya’nın aldığı kararın arka planında, AB’nin 17 Mayıs’ta Rusya’da yayın yapan bazı kuruluşları engelleme kararı yatmaktadır. Bu karar, Rus propagandasını ve Ukrayna’ya karşı yapılan saldırıları yaymakla suçlanan yayın organlarını hedef almaktaydı.

Rusya’nın kara listesine aldığı yayın organları arasında Politico, EU Observer, RTE, Le Monde ve Der Spiegel gibi önemli Avrupa medya kuruluşları da bulunmaktadır. İtalya’nın kamu yayıncısı Rai ve La Repubblica gazetesi de yasak kapsamına alınmıştır. İtalya Dışişleri Bakanlığı, bu kararı sert bir dille eleştirerek “yasadışı savaşın etkilerini ortadan kaldırmayacağını” açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri ise Rus hükümetini kendi halkının gerçeklerinden kaçmakla suçladı ve dezenformasyon yaymakla itham etti.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, Rus medyasının bağımsız medyadan farklı olduğunu ve askeri amaçlar için dezenformasyon yaydığını belirtti. Moskova ise, Rus medya kuruluşlarına getirilen kısıtlamaların kaldırılması durumunda yasağı gözden geçirebileceğini ifade etti. Rus devlet destekli RT’nin AB’deki yayın lisansı, Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesinin ardından iptal edilmişti. Benzer şekilde, Rusya, BBC ve diğer Batılı medya kuruluşlarının Rusya’daki web erişimini kısıtlamıştı.

Bu kararlar, Rusya ile AB arasındaki medya savaşını tırmandırmış ve uluslararası ilişkileri zorlamıştır. Her iki taraf da birbirini propagandayla suçlamaktadır ve medya alanında yaşanan bu gerilim, diplomatik ilişkileri de etkilemektedir. Rusya’nın aldığı bu misilleme kararı, Avrupa medyasının Rusya’da etkinliğini sınırlayarak, haber ve bilgi akışına darbe vurabileceği endişelerini artırmaktadır. Bu durum, hem Avrupalı gazetecileri hem de Rusya’da bulunan batılı muhabirleri olumsuz etkileyebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya, Avrupa Medyasına Misilleme Yaptı: 81 Yayın Engellendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!