G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.710,54

Macron’dan ülkeyi iç savaşa sürükleyebilecek uyarı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Pazar günü yapılacak erken meclis seçimlerini aşırı sağ veya aşırı sol partilerin kazanması durumunda ülkenin iç savaşa sürüklenebileceği uyarısında bulundu. Macron, seçimi aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi veya sol partilerin birleştiği Yeni Halk Cephesi ittifakının kazanması durumunda ülkenin iç savaşa sürüklenebileceği riskiyle karşı karşıya olabileceğini ifade etti. Macron, her iki tarafın da halk arasında gerilimi artıran bölücü politikalar izlediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Macron, Fransız podcast yayınında seçim öncesi yaptığı konuşmada, aşırı sağ ve aşırı sol partilerin bölücü politikalarıyla halk arasında gerilimi artırdığını söyledi. Macron, aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi’nin manifestosunun “damgalama ve bölmeye” dayandığını belirtirken, bu tip çözümlerin iç savaşa yol açabileceğini ifade etti. Ayrıca, sol ittifakın parçası olan aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Partisi’ni de eleştirerek, toplumu dini görüşler veya ırk temelinde sınıflandırmanın halkı dışlamaya yol açabileceğini ve iç savaş riskini artırabileceğini belirtti.

Seçim anketlerine göre, Pazar günü yapılacak seçimde Ulusal Birlik Partisi’nin yüzde 35-36, sol ittifakın ise yüzde 27-29.5 oy oranına sahip olduğu görülüyor. Macron’un merkez partisinin ise yüzde 19.5-22 arasında oy alması bekleniyor. Ancak hiçbir adayın yüzde 50’den fazla oy alamadığı bölgelerde ikinci tur oylama yapılacak.

Öte yandan, 6-9 Haziran tarihleri arasında yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi, açık farkla birinci olmuş ve Macron’un partisi Rönesans ikinci sırada yer almıştı. Macron, istediği sonucu elde edemeyince 9 Haziran’da Ulusal Meclisi feshetme kararı almıştı.

Sonuç olarak, Emmanuel Macron’un aşırı sağ ve aşırı sol partilerin kazanması durumunda ülkenin iç savaşa sürüklenebileceği uyarısı meclis seçimlerine damga vurmuş durumda. Macron’un seçim öncesinde yaptığı uyarılar ve parti politikalarıyla ilgili eleştiriler, Fransa’da siyasi gerilimi artırmış durumda ve seçim sonuçları merakla beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Macron’dan ülkeyi iç savaşa sürükleyebilecek uyarı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!