G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,59
CNY4,86
GBP45,04
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.885,46
BTC2.142.837,51

Kepsut’ta Orman Yangını: Havadan ve Karadan Müdahale Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kepsut ilçesindeki Darıçukuru Mahallesi’nde orman yangını çıktı. Yangına çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye hemen müdahale ekipleri sevk edildi. Toplamda 2 uçak, 2 helikopter, 13 arazöz, 2 hizmet aracı, 2 ilk müdahale aracı, dozer ve greyderlerle birlikte toplam 32 iş makinesi ve 85 personel bölgeye yönlendirildi.

Alevlere karadan müdahale eden itfaiye ekipleri, havadan da destek alarak yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Ekiplerin koordineli çalışmasıyla yangının büyümeden söndürülmesi için yoğun çaba sarf ediliyor. Özellikle rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına karşı ekiplerin dikkatli ve hızlı bir şekilde müdahale etmesi gerekiyor.

Yetkililer, yangının çıkış sebebiyle ilgili henüz net bir bilgi vermezken, olayın çıkış noktasının belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca çevredeki vatandaşlardan da gelen ihbarlar doğrultusunda ekipler bölgede kapsamlı bir inceleme yapıyor.

Yangının söndürülmesi için gece boyunca da ekiplerin bölgede kalacağı ve müdahaleye devam edeceği öğrenildi. Ekiplerin yoğun çabasıyla yangının kontrol altına alınarak söndürülmesi hedefleniyor. Ayrıca yangının etkilerinin minimize edilmesi ve çevre alanlara yayılmasının önlenmesi için de çalışmaların titizlikle sürdürüleceği açıklandı.

Yetkililer, yangının söndürülmesinin ardından ise soğutma çalışmalarının devam edeceğini ve bölgede tekrar alevlenme riski bulunduğu için ekiplerin bölgede hassasiyetle çalışmaya devam edeceğini belirtti. İlerleyen saatlerde yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesiyle birlikte yangının çıkış sebebiyle ilgili detaylı inceleme başlatılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kepsut’ta Orman Yangını: Havadan ve Karadan Müdahale Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!