G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

2030’da Uzaya Fırlatılacak UltraViolet Explorer ile Evrenin Derinliklerindeki Olaylar Takip Edilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2030 yılında fırlatılacak olan UltraViolet EXplorer adlı uzay teleskobu, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından gerçekleştirilecek olan yeni bir uzay görevi kapsamında geliştirildi. NASA’nın “Astrofizik Orta Sınıf Kaşif Misyonu” kapsamında 2030 yılında fırlatılacak olan UVEX, morötesi ışınları incelemek üzere uzaya gönderilecek.

UVEX teleskobunun temel amacı, galaksilerin, yıldız patlamalarının ve büyük yıldızların incelenmesidir. Ayrıca, evrendeki değişen olayların takip edilmesine yardımcı olacak olan bu teleskop, evrenin derinliklerinde meydana gelen olayları daha iyi anlamamıza olanak sağlayacak.

Fırlatma giderleri hariç 300 milyon dolar olan UVEX teleskobu, evrendeki çoklu dalga boylarının ve geçici değişimlerin izlenmesine yardımcı olacak. NASA tarafından yapılan açıklamaya göre 2 yıllık görev süresi boyunca UVEX teleskobunun toplam maliyetinin 300 milyon dolar olması beklenmektedir. Bu misyonun hayata geçirilmesiyle evrenin gizemlerine ışık tutulması ve bilimsel anlamda önemli keşiflerin yapılması hedeflenmektedir.

NASA’nın uzay araştırmalarındaki lider konumu ve yeni teknolojilerin geliştirilmesindeki başarısı, UVEX teleskobu gibi büyük ölçekli uzay misyonlarının gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır. UVEX’in fırlatılmasıyla birlikte, evrendeki gizemlerin çözülmesine katkıda bulunacak ve yeni keşiflere zemin hazırlayacak olan bu önemli misyon, 2030 yılında başlayacak olan uzay araştırmalarının önemli bir parçasını oluşturacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2030’da Uzaya Fırlatılacak UltraViolet Explorer ile Evrenin Derinliklerindeki Olaylar Takip Edilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!