G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,88
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol77,16
GR. ALTIN2.876,71
BTC2.089.392,57

Barclays analistleri: TL’de kontrollü değer kaybı olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniçağ Gazetesi, Barclays analistlerinin Türk Lirası’nda yaz aylarında değer kaybına izin verilebileceği öngörüsünü manşet yaptı. Analistler, Türkiye’deki ekonomi yönetiminin TL’de kontrollü değer kaybına izin verebileceğini belirtti. Ayrıca 2024 yılı boyunca politika faizinin sabit tutulacağı beklentisi paylaşıldı. Barclays, daha önce de Türk bankalarının tahvilleriyle ilgili önerilerde bulunmuştu. Barclays analistleri, Türk bankalarının perp tahvillerini cazip bulduklarını ve yüksek carry getirisi olduğunu belirtmişti.

Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, yazısında Türk Lirası’nın değer kaybının artan enflasyon nedeniyle yükseldiğini vurguladı. Eğilmez, carry trade etkisine dikkat çekerek yurtdışından düşük faizle gelen fonların TL’ye çevrildiğini ve faiz getirisi elde edildiğini belirtti. Ayrıca Türkiye’deki ekonomik durumu ve kurun neden yükseldiğini detaylı olarak analiz etti.

Eğilmez’e göre, Citibank’ın Türkiye’den çıkış kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz indirimi sözleri yatırımcılar arasında faiz indirimi beklentisi yarattı. Ancak Eğilmez, enflasyonun sadece faizle çözülebilecek bir sorun olmadığını ve köklü yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu belirtti. Ayrıca, yüksek enflasyon sorununu çözmek için geleceğe ilişkin olumlu beklentiler yaratmanın önemine değindi.

Barclays analistlerinin Türk Lirası’nda kontrollü değer kaybı olabileceği öngörüsü ve Dr. Mahfi Eğilmez’in kur analizi, ekonomi dünyasında dikkatle takip edilen konular arasında yer alıyor. Türkiye’de ekonomi yönetiminin nasıl bir politika izleyeceği ve enflasyonun nasıl kontrol altına alınacağı, gelecek günlerde üzerine çalışılması gereken konular arasında bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Barclays analistleri: TL’de kontrollü değer kaybı olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!