G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,53
CNY4,84
GBP44,99
EURO/USD1,09
BIST9.128,49
Petrol77,53
GR. ALTIN2.876,14
BTC2.097.288,90

Adalet Bakanı Tunç: “Şüphelilerin ABD’den iadeleri için girişimler sürüyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir trafik kazasında hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin ailesi için adalet arayışlarının devam edeceğini belirtti. Bakan Tunç, kazada suçlu bulunan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un ABD’de yakalanarak gözaltına alındığını ve tutuklandığını açıkladı. Aci ailesinin avukatları, Tunç’a yaptıkları başvurular hakkında bilgi aldıklarını ve süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Tunç, “Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD’den iadeleri için gerekli girişimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini ve duruşmalarının ertelendiğini duyurdu. Eylem Tok’un duruşması 27 Haziran’a, Timur Cihantimur’un duruşması ise 20 Haziran’a ertelendi. Bakan Tunç, adaletin sağlanması için ABD’den Türkiye’ye iadeleri hakkında yapacakları girişimleri sürdüreceklerini vurguladı.

1 Mart 2024’te İstanbul Eyüpsultan’da meydana gelen trafik kazasında Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, diğer yaralılar ise hastaneye kaldırılmıştı. Kazayı gerçekleştiren sürücü Timur Cihantimur, olayın ardından annesi Eylem Tok ile birlikte kaçmış ve ABD’ye gitmişti. Ancak ABD’de yakalanarak gözaltına alınan ikili, mahkemece tutuklanmıştı.

Aci ailesinin avukatları, Adalet Bakanlığı’na yaptıkları başvurular hakkında bilgi aldıklarını ve süreci takip ettiklerini belirtti. Aile, adaletin sağlanması ve suçluların cezalandırılması için mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti. Bakan Tunç ise adaletin tecellisi için ellerinden geleni yapacaklarını ve şüphelilerin Türkiye’ye iadeleri için girişimlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Tunç, Aci ailesine başsağlığı dileyerek, adaletin herkes için sağlanması gerektiğini vurguladı. Aci ailesinin yaşadığı acının hafifletilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Tunç, adalet sisteminin şeffaf ve etkili bir şekilde işlemesi için çaba harcadıklarını söyledi. Aci ailesi ve avukatları ise Adalet Bakanlığı’nın desteği ve takibi ile adaletin yerini bulmasını umut ettiklerini belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Tunç: “Şüphelilerin ABD’den iadeleri için girişimler sürüyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!