G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO37,56
CNY4,84
GBP44,79
EURO/USD1,09
BIST9.072,47
Petrol77,63
GR. ALTIN2.881,49
BTC2.082.170,81

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Gerçek Dışı İddialar ve ‘Kaçak Hacı’ Videoları”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medyada dolaşan “kaçak hacı” videoları üzerine yapılan iddialara cevap verdi. Erbaş, geçen sene hac vizesi dışındaki vizelerle “kural dışı” hac ibadeti konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Suudi Arabistan’ın 2024 yılı hac hazırlıkları kapsamında bazı ülkelerden vizesiz kimseyi kabul etmemesiyle ilgili resmi talebi defalarca kamuoyuyla paylaştıklarını vurgulayan Erbaş, kaçak hacılar konusunda herhangi bir şikayette bulunmadıklarını belirtti. Hac ibadetinin ticaret veya turist vizesiyle yapılamayacağını açıklayan Erbaş, 2023 yılında yapılan bir konuşmayı çarpıtarak suçlayan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Erbaş, Suudi Arabistan’a gitmek için ticaret veya seyahat vizesi almış kişilere “gitmeyin” deme yetkilerinin olmadığını ifade etti. Hac ibadetinin hac zamanındaki sıkı tedbirlerle gerçekleştirilebileceğini vurgulayan Erbaş, geçmişte bazı vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığını kabul etti. Ancak, Suudi Arabistan’a herhangi bir şikayette bulunmadıklarını belirtti. Erbaş, iddiaların temelinin olmadığını ve çarpıtıldığını dile getirdi. 2023 yılında yapılan bir konuşmanın, 2024 yılında Suudi Arabistan’daki mercilere şikayet şeklinde yansıtılmasının hatalı olduğunu ifade eden Erbaş, söz konusu video konuşmasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı, suçlamalara mesnet teşkil eden videonun Hüseyin Hoca tarafından 2023 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda yapılan bir seminerde gerçekleştirildiğini belirtti. Bu konuşmanın, 2022 yılında yaşanan şikayetlerin değerlendirilmesiyle alakalı olduğunu söyleyen Erbaş, konuşmanın 2024 yılında Suudi Arabistan’daki mercilere şikayet edildiği şeklinde çarpıtılmasının büyük bir yanlış olduğunu dile getirdi. Erbaş, kendilerinin hiçbir vatandaşı Mekke’de şikayet etmediklerini ve bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını net bir şekilde ifade etti.

Erbaş’ın açıklamaları, kaçak hacı videolarına yönelik sosyal medyada dolaşan iddialara cevap niteliği taşıdı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2024 yılı hac hazırlıklarına dair yaşanan gelişmeler ve kaçak hacılar konusundaki tartışmalar kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Gerçek Dışı İddialar ve ‘Kaçak Hacı’ Videoları”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!