G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO37,51
CNY4,83
GBP44,83
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,48
GR. ALTIN2.892,65
BTC2.043.741,79

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail’e Karşı Açılan Soykırım Davasına Türkiye de Müdahil Olacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kurban Bayramı’nı memleketi Bartın’da geçirdi ve burada Ak Parti İl Başkanlığı’nda bayramlaşma programına katıldı. Programda İsrail’e karşı sert bir dille açıklamalarda bulunan Tunç, İsrail’i terör örgütü gibi hareket eden bir ülke olarak tanımladı. Akan kanın ve işlenen soykırımın hesabının sorulacağını vurguladı.

Tunç, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarının devam ettiğini ve uluslararası kuruluşların bu duruma etkisiz kaldığını belirtti. Uluslararası kuruluşların aldığı kararların uygulanamadığını ve İsrail’in bu kararlara uymadığını dile getirdi. Filistin’de yaşanan çocuk katliamlarına dikkat çeken Tunç, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısının yaptığı soruşturma ile ilgili de bilgi verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Güney Afrika’nın Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e karşı açtığı soykırım davasına Türkiye’nin de müdahil olacağını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın ortak çalışma yürüttüğü bu sürecin tamamlanma aşamasında olduğunu belirten Tunç, İsrail’in insanlık suçlarına karşı adaletin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Lahey’de görülen davada tedbir kararına rağmen bu kararın henüz uygulanamadığını söyleyen Tunç, uluslararası hukukun ayaklar altına alındığını vurguladı. İsrail’e yönelik soykırımı durdurması için çağrı yapan Tunç, İsrail’in yaptıklarının hesabının sorulacağını belirtti.

Ekonomik açıdan zor günler geçiren Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye sahip olacağına inandığını belirten Tunç, hükümetin aldığı tedbirlerle ekonominin düzelme yolunda olduğunu ifade etti. Ayrıca Türkiye’nin sivil anayasa çalışmaları hakkında da bilgi veren Tunç, Türkiye’nin darbe anayasasından kurtarılması gerektiğini ve yeni, demokratik, sivil bir anayasaya kavuşturulması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin bu süreçte tüm zorlukları aşabilecek güçte olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail’e Karşı Açılan Soykırım Davasına Türkiye de Müdahil Olacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!