G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

ALPAR İlk Kez Paris’te Tanıtılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi şirketlerinden Otokar, bugün Paris’te başlayacak Avrupa’nın en büyük savunma sanayisi fuarlarından biri olan Eurosatory’de ilk ağır sınıf insansız kara aracı ALPAR’ı tanıtacak. ALPAR, 15 ton azami yüklü ağırlığa ve seri hibrit elektrikli tahrikli altyapıya sahip Türkiye’nin ilk insansız ağır sınıf kara aracıdır. Araç, sesiz bir şekilde görev yapabilirken, otonomi ve uzaktan kontrol alanında gelişmiş özelliklere sahiptir.

ALPAR, otonom sürüş ve uzaktan kontrol fonksiyonlarına sahip olup, yürütülen geliştirme ve test faaliyetleri sayesinde sürekli olarak gelişmeye açıktır. Otokar, ALPAR’ın teknolojik yenilikleri takip ederek Türk savunma sanayisine en ileri seviyede yenilikçi bir çözüm sunmayı hedeflemektedir.

Araç, yol ve arazideki mobilite testlerine devam ederken, uzaktan kontrol biriminde de kullanıcı kontrolünü arttırmak adına geliştirme faaliyetleri devam etmektedir. ALPAR, gelecekte otonom sistemlerin muharebe sahasında önemli bir rol oynamasının beklendiği askeri amaçlar için geliştirilmiş bir araçtır.

ALPAR, farklı görev ihtiyaçlarına yönelik modüler elektronik altyapısı sayesinde keşif, gözetleme ve muharebe görevleri gibi farklı yetenekleri bir arada sunabilmektedir. Araç, insanlı araçlarla birlikte görev yapabilirken, otonom ikmal, İHA savar ve diğer görevlere de uygun bir platform olarak öne çıkmaktadır.

Otonom sistemler ve uzaktan kontrol kabiliyetleri sayesinde ALPAR, çeşitli görevleri yerine getirebilirken, dost/düşman tanıma, eve dönme ve engel algılama gibi yeteneklere sahiptir. İleri seviyede teknolojik özellikleriyle ALPAR, Türkiye’nin savunma sanayisindeki teknolojik ilerlemelerin bir göstergesi olup, gelecekte askeri operasyonlarda önemli bir rol oynaması beklenmektedir.

Otokar, ALPAR’ın Eurosatory fuarında tanıtımıyla birlikte Türk savunma sanayisinin uluslararası alanda saygın bir konum edinmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. ALPAR, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yeteneklerini ve teknolojik ilerlemelerini yansıtarak, gelecekteki insansız sistemlerin gelişimine ışık tutmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ALPAR İlk Kez Paris’te Tanıtılacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!