G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

SİZİN İÇİN ÖNEMLİ! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Meclis’teki Kanun Teklifiyle İlgili Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fahrettin Koca’nın Meclis’te yaptığı konuşma ile ilgili son dakika haberleri, Sağlık Bakanlığı’na 36 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağını ortaya koydu. Koca, hastanelerin daha verimli hizmet verebilmesi adına koordinasyon kurulu kurulmasının planlandığını belirtti. Ayrıca, 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde yer alan düzenleme ile ilgili bilgi verdi.

Bu kanun teklifi, disiplin cezası ve ek ödeme konularını da içermekte. Koca, özellikle malpraktis, disiplin ve ek ödeme ile ilgili Anayasa Mahkemesi kararlarına uygun düzenlemelerin teklif içinde yer aldığını açıkladı. Ayrıca, taban ücretlerde de artışlar olacağını ve tavan ücretlerin 200 puan artırılacağını ifade etti.

Koca’nın konuşmasında, acil tıp uzmanlığı, sosyal pediatri ve ebelerin görev tanımlarına yönelik düzenlemelerin de teklif içinde yer aldığına dikkat çekildi. Koca, kanun teklifinin Meclis’ten geçmesi için gereken sürecin birkaç gün içinde tamamlanmasını umduklarını belirtti.

Ayrıca, teklifin içeriğinde yer alan disiplin hükümleri bağlamında hekimlerin endişe yaşadığı konusunda da bilgi verildi. Ancak Koca, bu konunun yönetmelikle düzenlenmiş olduğunu ve kanunla düzenlenmesi gerektiği yönünde Anayasa Mahkemesi kararı olduğunu belirtti. Hekimlere verilen ödüllendirme taban ücretinin disiplin durumu olmadığını, sadece bir motivasyon amacı taşıdığını da ekledi.

Son olarak, Sağlık Bakanlığının ilaç ruhsatlandırma sürecinde yapılan analizlerin mükerrerliğinin ortadan kaldırılarak, dünya standartlarına uygun hale getirilmesi konusuna da açıklık getirildi. Koca, ruhsatlandırma sürecinin iyileştirilerek kolaylaştırıldığını ve analizlerin ortadan kaldırılma durumunun söz konusu olmadığını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SİZİN İÇİN ÖNEMLİ! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Meclis’teki Kanun Teklifiyle İlgili Açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!