G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

İsrail, F-35 Savaş Uçağı Filosunu Genişletiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Savunma Bakanlığı, ABD Hükümeti ile 3 milyar dolar değerinde bir sözleşme imzalayarak envanterine 25 adet F-35 savaş uçağı eklemeye hazırlanıyor. Bu uçaklar Lockheed Martin şirketinden tedarik edilecek ve İsrail’in üçüncü F-35 savaş uçağı filosunu oluşturacak. Teslimatların 2028 yılında başlaması planlanırken yılda 3 ila 5 adet uçağın teslim edilmesi hedefleniyor. ABD ve İsrail arasında imzalanan sözleşme ile Lockheed Martin ve Pratt & Whitney şirketleri, İsrail’e F-35 savaş uçağının üretimine ortak olma teklifinde bulundular.

Bu yeni siparişle birlikte İsrail’in envanterindeki F-35 savaş uçağı sayısı 75’e ulaşacak. Ancak, hangi F-35 konfigürasyonuna ait uçakların teslim edileceği henüz açıklanmadı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, üçüncü F-35 filosunun satın alınmasının İsrail’in ABD ile olan stratejik ilişkisini yansıttığını belirterek, düşmanlara güçlü bir mesaj gönderdiklerini ifade etti. Ayrıca, ABD Savunma Bakanlığı’na İsrail’in üstün ve stratejik yeteneklerini güçlendirdiği için teşekkürlerini iletti.

2011 yılında ABD, gelecekte İsrail’in F-35 savaş uçaklarına kendi elektronik harp sistemlerini ve füzelerini entegre etmesine izin vereceğini duyurmuştu. Lockheed Martin, 2012 yılında ilk İsrail F-35I savaş uçaklarına İsrail yapımı elektronik harp ekipmanlarının kurulmasına olanak tanıyan bir sözleşme imzaladı. Bununla birlikte, İsrail kendi ürettiği güdümlü bombaları ve hava-hava füzelerini F-35I savaş uçağının silah istasyonlarına entegre etmeyi planlıyor.

Bu gelişmelerle birlikte İsrail’in savunma kabiliyeti güçlenirken, ABD ile olan stratejik işbirliği de daha da derinleşiyor. Bu yeni anlaşma, bölgedeki dengeyi şekillendiren önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, F-35 Savaş Uçağı Filosunu Genişletiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!