G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Baykar’ın KEMANKEŞ-2 Akıllı Mühimmatı İkinci Testte Başarılı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baykar’ın Bayraktar KEMANKEŞ-2 akıllı mühimmatının ikinci test uçuşunda sistemi doğrulandı. Baykar’ın Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde yürütülen testler, başarıyla devam ediyor. KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin ikinci sistem doğrulama testi, başarıyla tamamlandı. Mini füze, Mayıs ayında EFES-2024 tatbikatı kapsamında tanıtılmıştı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, füzenin yeni test görüntülerini resmi hesabından paylaştı.

KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi, jet motoru sayesinde düşman hattındaki riskli hedeflere karşı etkili olabilecek. 200+ kilometre menzile sahip füze, yapay zekâ destekli optik güdüm sistemi sayesinde zorlu hava koşullarında dahi hedefi tanıyıp imha edebilecek. Otonom uçuş yapabilen füze, gece ve gündüz kullanılabilecek ve anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabilecek. Füze, tüm veri ve görüntüleri yer kontrol istasyonuna aktararak kullanıcılara destek sağlayacak.

Baykar, 2003 yılından beri tüm projelerini öz kaynakları ile yürütüyor ve gelirlerinin büyük bir kısmını ihracattan elde ediyor. 2021 ve 2022 yıllarında savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, 2023’te de sektörün ihracat şampiyonu oldu. Geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Baykar, gelirlerinin %90’ından fazlasını ihracattan sağlıyor. Şirket, dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olarak öne çıkıyor ve şimdiye kadar 34 ülkeyle ihracat anlaşmaları imzaladı.

Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi olan uluslararası ilişkiler ve savunma sanayii araştırmacısı ise konu hakkında detaylı bilgi verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Baykar’ın KEMANKEŞ-2 Akıllı Mühimmatı İkinci Testte Başarılı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!