G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.148.136,65

Saim Bey Apartmanı Deprem Faciasında Firari Müteahhitlerin Duruşması Ertelendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde bulunan 16 katlı Saim Bey Apartmanı, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde yıkıldı. Enkaz altında kalan 40 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı. Deprem ardından apartmanın müteahhitleri Abdullah Aybaba ve kızı Eda Aybaba Çelik, kaçtılar.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Deprem Soruşturma Bürosu, baba-kız hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçlamasıyla dava açtı. Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, hakkında 22,5 yıl hapis cezası istenen ve yakalama emri bulunan Abdullah Aybaba ile Eda Aybaba Çelik mahkemeye katılmadı. Duruşmada tanık olarak ifade veren depremzedelerden Seda Fidancan, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Seda Fidancan, “Sami Bey Apartmanı’nda yaşayan ailemden annem, babam, kardeşim, yeğenlerim, teyzem, dayım, yengem, kuzenlerim ve yengemin annesini kaybettim. Abdullah Aybaba’nın bize sağlamlık garantisi verdiği için daireyi aldık ve bu durumu bir cinayet olarak görmekteyim” dedi. Adliyeye davet edilen Naim Emin Ünvar’ın avukatı Hasan Murt, sanıkların İngiltere vatandaşı olduğunu ve kaçtıklarını iddia ederek, sanıkların Türkiye’de olduğu bilgisine ulaştıklarını belirtti ve mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti.

Duruşma, sanıkların yakalanmasını beklemek üzere ertelendi. Abdullah Aybaba ve Eda Aybaba Çelik’in, yaşanan deprem felaketine ilişkin sorumlulukları nedeniyle yargılanmaları bekleniyor. Depremzedelerin avukatlarından Hasan Murt, adaletin gereğinin yerine getirilmesi ve mağdurların haklarının korunması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Davanın gelişmeleri merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saim Bey Apartmanı Deprem Faciasında Firari Müteahhitlerin Duruşması Ertelendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!