G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.156.719,38

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, Milletvekillerini Uyardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun partisinin milletvekilleri ve il başkanlarıyla kapalı grup toplantısı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, toplantıda parti kurucu genel başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti ve sonrasında yapılan açıklamaların ele alındığı belirtildi. Dervişoğlu’nun milletvekillerine uyarılarda bulunduğu toplantıda, Akşener’e yönelik eleştirilerin sınırlarını aşmaması gerektiği vurgulandı.

Toplantıda, “Kim olursa olsun genel başkanımız ve parti politikaları konusunda boş ve yanlış ifadeler kullananların gözünün yaşına bakılmayacağı” mesajını veren Dervişoğlu, Akşener’e yönelik eleştiriler konusunda dikkatli olunması gerektiğini milletvekilleri ve partililere hatırlattı. Akşener hakkında yapılacak eleştirilerin vefa çerçevesinde yapılması gerektiğini belirten Dervişoğlu, partinin geçmişine sahip çıkılması gerektiğini ve bugün de parti ve Türkiye için mücadelenin devam etmesi gerektiğini ifade etti. Bu doğrultuda, parti politikalarına ters düşenlerin partide yeri olmadığını belirten Dervişoğlu, gerekirse kapının kendileri için açık olduğunu dile getirdi.

Daha önce ise İYİ Parti’nin eski genel başkanı Meral Akşener’in, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında partinin kapalı toplantısında Uz’un bir teklif dile getirdiği iddialarına yer verilmişti. Uz’un, Akşener’in fotoğraflarının parti il ve ilçe binalarından indirilmesini talep ettiği ve Akşener’in de bu talep üzerine partisine bir yazı göndererek “Fotoğraflarımı indirin” dediği öne sürülmüştü.

Bu iddialar üzerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un disipline sevk edildiğini açıklamıştı. Uz’un, tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini belirten Olgun’un açıklamasında, “İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Genel Başkanımız Sayın D. Müsavat Dervişoğlu tarafından, Parti Tüzüğünün kendisine verdiği yetkiye istinaden, tedbirli olarak ve kesin ihraç talebiyle Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, Milletvekillerini Uyardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!