G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı ve Heyeti TUSAŞ’ı Ziyaret Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Dr. Khaled bin Hussein Al Biyari ve beraberindeki heyet, Türkiye’nin önde gelen savunma sanayii şirketi TUSAŞ’ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün tarafından yapılan resmi açıklamada, Suudi heyetin TUSAŞ tesislerini ziyaret ettiği ve yerli ve milli imkanlarla geliştirilen platformları inceledikleri belirtildi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı heyeti, TUSAŞ ziyaretleri sırasında KAAN savaş uçağını da inceleyerek uluslararası ilginin arttığını gözlemledi. Bu ziyaret aynı zamanda Pakistan’ın KAAN Milli Muharip Uçak Programı’na katılımı için önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

Geçtiğimiz günlerde ise Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine ülkemize resmi ziyaret gerçekleştirmiş ve TUSAŞ tesislerini ziyaret etmişti. Ziyarete, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve Vakıf Firmalarının Üst Yönetimleri de katılım sağlamıştı. Ziyaret sırasında yerli ve milli platformların sergilenmesi de gerçekleşmişti.

Suudi Arabistan, Pakistan ve Türkiye arasında gerçekleşen Savunma Sanayii İş Birliği Toplantısı’nda önemli adımlar atılmış ve KAAN savaş uçağının başarısı vurgulanmıştı. TUSAŞ, savunma sanayii alanında kazandığı tecrübeleri dost ve kardeş ülkelerle paylaşarak büyümeye devam edeceğini açıklamıştı. Son olarak, KAAN savaş uçağının başarılı uçuş denemeleri gerçekleştirilmiş ve uluslararası ilgi toplamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı ve Heyeti TUSAŞ’ı Ziyaret Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!