G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

ASFAT Ana Yüklenicisi İhraç Etti: Gürcistan’a 46 Adet VURAN Aracı Gönderildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk savunma sanayi şirketi ASFAT, Gürcistan Savunma Bakanlığı’na 46 adet VURAN 4×4 araç ihraç etti. Tiflis’e yakın Vaziani’de bulunan 4. Piyade Tugayı’na ait askeri üs bölgesinde düzenlenen teslim törenine Gürcistan Savunma Bakanı Irakli Chikovani, Savunma Bakan Yardımcısı Sergo Janalidze, ASFAT Genel Müdürü Behcet Karataş ve Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay katıldı.

Teslim edilen VURAN araçlarının Gürcü yetkililerle incelenmesinin ardından Tiflis Büyükelçisi Orbay, Türkiye’nin Gürcistan’a verdiği destek açısından önemli olduğunu belirtti. Orbay, Türkiye’nin Gürcistan’ın güvenliği ve bağımsızlığı konusundaki desteğinin bir göstergesi olarak araçların teslim edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Gürcistan Savunma Bakanı Yardımcısı Janelidze de Türkiye ile olan işbirliklerini değerlendirerek, NATO standartlarına uygun zırhlı araçların teslim alınmasının ülkenin savunma kabiliyetini güçlendireceğini söyledi. Janelidze, Gürcistan ve Türkiye’nin savunma alanında uzun süredir başarılı işbirliği yaptığını belirtirken, benzer etkinliklerin tekrar planlanmasını ve uygulanmasını umut etti.

Bu işbirliğiyle Türkiye, Gürcistan’ın savunma ihtiyaçlarını karşılayacak konumda bulunuyor. Tiflis Büyükelçisi Orbay, Türkiye’nin yerli üretim ve yerli girdi ile savunma ihtiyaçlarını karşılayabildiğini ve Gürcistan’ın da Türkiye’nin sahada test edilmiş en gelişmiş teknolojilere sahip savunma sanayi ürünlerine öncelik vermesinin beklendiğini belirtti.

Gürcistan’a teslim edilen VURAN araçları, Türkiye ve Gürcistan arasındaki işbirliğinin bir göstergesi olarak ön plana çıkıyor. Her iki ülke de savunma alanında yapılan bu anlaşmanın devamını ve daha fazla işbirliği imkanının ortaya çıkmasını umut ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASFAT Ana Yüklenicisi İhraç Etti: Gürcistan’a 46 Adet VURAN Aracı Gönderildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!