G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.155.433,64

İYİ Parti’den Skandal İhraç Talebi: Meral Akşener’in Fotoğrafları Kaldırılmalı mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz’u disipline sevk etti

Hukuk ve seçim işleri başkanı Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hakan Şeref Olgun, İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz’un Meral Akşener’in fotoğraflarının kaldırılması talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı. Olgun, yaptığı paylaşımda, “İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan UZ, Genel Başkanımız Sayın D.Müsavat DERVİŞOĞLU tarafından, Parti Tüzüğünün kendisine verdiği yetkiye istinaden, TEDBİRLİ olarak ve KESİN İHRAÇ talebiyle Müşterek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Olayın arka planı
İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, partisinin kapalı grup toplantısında genel merkezden ve odalardan Meral Akşener’in tüm fotoğraflarının kaldırılması talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener’in parti genel merkezine dilekçe yazarak partideki tüm makamlardan fotoğraflarının kaldırılmasını istediği ortaya çıktı. İYİ Parti’ye yakın “İYİ Kulis” adlı sosyal medya hesabının duyurduğu habere göre Akşener, söz konusu dilekçede “12 Haziran 2024 tarihinde yapılan kapalı grup toplantısında İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz “beyefendi”nin; “Kurucu Genel Başkan” olarak şahsımın Sayın Cumhurbaşkanı’nı ziyareti nedeniyle, fotoğraflarımın Genel Merkez, Milletvekili, İl ve İlçe Teşkilat makamlarından indirilmesi konusundaki talebi doğrultusunda, gereğinin behemehal talimatlandırılarak yapılması hususunu bilgilerinize sunarım” ifadelerini kullandı.

Sonuç olarak, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hakan Şeref Olgun, Meral Akşener’in fotoğraflarının kaldırılmasını talep eden Rıdvan Uz’u disipline sevk ettiklerini duyurdu. Olgun, bu olayın ardından partinin içindeki gerginliğin artabileceği ve disiplin sürecinin nasıl ilerleyeceğini yakından takip ettiklerini belirtti. İYİ Parti içerisinde yaşanan bu olayın partiye zarar vermemesi ve hukuki sürecin adaletli bir şekilde sonuçlanması için gerekli adımların atılacağı öğrenildi. Genel başkan Meral Akşener’in talebi üzerine harekete geçen parti yönetimi, disiplin kurulu kararı sonucunda Rıdvan Uz’un partiden ihraç edilip edilmeyeceğine karar verecek. Bu sürecin İYİ Parti içindeki parti disiplini ve birliğe etkisi merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti’den Skandal İhraç Talebi: Meral Akşener’in Fotoğrafları Kaldırılmalı mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!