G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Çan ilçesinde polis müdahalesi sonrası tutuklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çan ilçesinde 11 Mayıs tarihinde gece yarısı meydana gelen bir olay dikkatleri üzerine çekti. Gece saat 00.30 civarında trafik kazası yapan ve olay yerinden kaçan iki şahıs, polis ekiplerince durduruldu. Ancak, polislerin şüphelilere karşı aşırı güç kullandığı iddia edildi. Bir polis memuru, araçtan indirdiği bir şüpheliye defalarca copla vurdu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, şiddetli darbelerle yaralanan şüpheli yerde yere düşerken diğer şüpheli olay yerinden kaçmayı başardı. Bu durum, orantılı güç kullanımı konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Olayın ardından bir cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler sonrasında, ilgili polis memurları hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Aşırı güç kullanmaktan suçlanan polis memurlarından biri tutuklanırken diğeri adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Olay, kamuoyunda geniş yankı buldu ve ilerleyen süreçteki gelişmeler merakla bekleniyor.

Çanakkale Valiliği, konuyla ilgili bir açıklama yaparak polislerin davranışlarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirtti. Valilik açıklamasında, “11.06.2024 tarihinde Çan ilçemizde meydana gelen bir trafik kazasına karışan ve olay yerinden kaçan şahısların yakalanması sırasında görevli ekiplerimizin yaptığı davranışı hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu tutumları nedeniyle görevli 2 polis memuru derhal görevden uzaklaştırılmış ve haklarında adli ve idari işlem başlatılmıştır. Çıkarıldıkları mahkemece polis memurlarından biri tutuklanmış, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır” denildi.

Yaşanan olay, polis müdahalelerinde orantılı güç kullanımı konusunu tekrar gündeme getirdi. Tüm bu gelişmelerin ardından, halk ve sivil toplum kuruluşları, polis güvenlik güçlerinin eğitim süreçleri ve toplumla ilişkiler konusunda daha fazla önlem alınması gerektiği konusunda çağrıda bulunuyor. Olayın detaylarının ve soruşturmanın sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çan ilçesinde polis müdahalesi sonrası tutuklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!