G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.169.774,07

YKS 2024 Sınavı Değerlendirildi: “Matematik, Adayları Zorladı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hafta sonu gerçekleştirilen üç oturumla tamamlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında 3 milyon 120 bin 878 aday yarıştı. Dünkü Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) adaylara Türk Dili ve Edebiyatı/Sosyal Bilimler-1 testinde 40, Sosyal Bilimler-2’de 40, Matematikte 40, Fen Bilimleri’nde 40 olmak üzere toplam 160 soru soruldu, ve 180 dakika süre verildi. Öğleden sonraki Yabancı Dil Testi’nde (YDT) ise 80 soru yer aldı.

Sınavın soruları müfredatlara uygun ve açık bir şekilde hazırlandı. Sınav, disiplinli çalışan, akademik bilgiye sahip, yorum yapabilen, görselleri okuyabilen, analiz yeteneği güçlü adayların yapabileceği düzeydeydi.

Bahçeşehir Koleji PDR Direktörü Sibel Durak’a göre, matematik testi çok zordu ve Eşit Ağırlık (EA) ve Sayısal puan türlerinde ilk 10 bin öğrencinin sıralamasını belirleyecekti. Matematik testini hazırlayan İrday Eğitim Matematik Bölüm Başkanı Mehmet İrday, testin beklenenden daha belirleyici ve seçici olduğunu belirtti.

Uzmanlara göre, fizik ve kimya testleri de yüksek zorluk derecesine sahipti. Sosyal testler ise orta zorluk derecesindeydi. Testlerde Bahçeşehir Koleji, Bilfen Liseleri, Doğa Koleji, Fabrika Eğitim Akademi ve Uğur Okulları’nın bölüm başkanlarının yorumlarına yer verildi.

Testlerin zorluk dereceleri ve içerikleri farklıydı. Özellikle matematik testinin zorluğuna dair farklı görüşler ortaya atıldı. Soruların çoğunluğu beceri ve bilgi gerektiriyordu.

Sosyal medyada YKS sorularının sızdırıldığı iddiaları ortaya atıldı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığı duyuruldu. İçişleri Bakanlığı yetkilileri de iddiaları takibe aldı ve soruların sızdırılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüldü.

AYT’ye katılan adaylar, testin genel olarak zor olduğunu ve Matematik bölümünün özellikle belirleyici olduğunu ifade ettiler. Fizik testini kolay bulan adaylar, diğer testlerle ilgili farklı görüşler belirttiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YKS 2024 Sınavı Değerlendirildi: “Matematik, Adayları Zorladı!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!