G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya ziyareti ve BRICS+ Oturumu için hazırlıklarını sürdürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında 10-11 Haziran tarihlerinde Rusya’nın Nijniy Novgorod şehrinde gerçekleştirilecek BRICS+ Oturumu’na katılmak üzere ülkeyi ziyaret edecek. Bu ziyaret kapsamında Bakan Fidan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve diğer Rus yetkililerle görüşmeler yapacak ve 11 Haziran’da düzenlenecek oturumda yer alacak.

Görüşmelerde Gazze’deki son gelişmelerden başlayarak Ukrayna, Suriye, Libya ve Güney Kafkasya gibi bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak. Bakan Fidan, Türkiye’nin bölgede barışçıl yollarla savaşın sona ermesi konusundaki taahhütlerini ve desteğini vurgulayacak. Ayrıca, ekonomik ve ticari iş birliğinin önemi de görüşmelerin odak noktası olacak. Türkiye ve Rusya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından belirlenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için çalışmalarını sürdürecek.

Turizm, ziyaret sırasında ele alınacak diğer önemli konulardan biri olacak. Rusya’dan Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısının artması hedefleniyor. Ayrıca, Bakan Fidan’ın ziyaret sırasında Rusya’da faaliyet gösteren Türk iş insanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

BRICS+ Oturumu ise uluslararası güvenlik, sürdürülebilir kalkınma ve küresel yönetişim gibi konuları ele alacak. Bu oturuma BRICS üyelerinin yanı sıra Türkiye de dahil olmak üzere 15 ülke davet edildi. Bakan Fidan’ın oturum marjında diğer ülkelerin yetkilileriyle ikili görüşmeler yapması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018’de BRICS Zirvesi’ne katılması da hatırlanarak, BRICS Dönem Başkanlığının Rusya’ya devredilmesi ve Rusya’nın belirlediği temasın “Adil küresel kalkınma ve güvenlik için çok taraflılığın güçlendirilmesi” olduğu belirtildi. 16. BRICS Zirvesi’nin ise Ekim ayında Rusya’nın Kazan kentinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu gelişmelere paralel olarak, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi ve iş birliğinin artması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya ziyareti ve BRICS+ Oturumu için hazırlıklarını sürdürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!