G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

ASELSAN 2023 Faaliyet Raporu: Uzay Teknolojileri Öne Çıkıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ASELSAN, %75 TSKGV ve %25 halka açık payların ortaklık yapısına sahip ve 2023 yılı faaliyet raporunu yayınladı. Uzay teknolojilerine dair gelişmelerin incelendiği raporda, ASELSAN’ın ilgili projelerin geçmiş ve gelecek hakkındaki bilgileri açık kaynaklara dayanarak aktardığı belirtilmektedir.

ASELSAN tarafından gözlem uydularında görüntü aktarımı için kullanılmak üzere hızlı veri indirme kapasitesine sahip LOCUS XBTx Ekipmanı Mühendislik Modeli üzerinde tamamlanan cihaz entegrasyonunun nihai tasarım doğrulama çalışmalarının son aşamada olduğu ifade edilmiştir. Bu ekipmanın, ASELSAN’ın öz kaynak projesi kapsamında geliştirildiği belirtilirken, 15 Nisan 2023’te fırlatılan İMECE uydusuna ait bir görselin de yer aldığı aktarılmıştır.

Ku Bant görev yükleri için TÜRKSAT-5B ve TÜRKSAT-6A uydularıyla çalışmalar devam etmektedir. Yeni Nesil LOCUS GEOK’un hibrit teknoloji tabanlı geliştirme faaliyetlerine devam edildiği ve işlevsel modellerin başarılı bir şekilde test edildiği belirtilmiştir. Ayrıca TÜRKSAT-6A uydusu için geliştirilen LOCUS GEOX ve LOCUS GEOK’un uydu haberleşme görev yüklerinin çevresel test faaliyetlerine devam edildiği ve uçuş modeli testlerinin başarıyla tamamlandığı rapor edilmiştir.

BKZS Uyduları için görev yükü prototiplerinin üretildiği ve test edilerek başarılı sonuçlar alındığı aktarılmıştır. Uzay Tabanlı IoT Projesi kapsamında geliştirilen uyduların tasarım faaliyetlerinin tamamlandığı ve LUNA Projesi’nin kamuoyuna Ekim 2023’te gerçekleştirilen Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı’nda duyurulduğu belirtilmiştir.

SAR uyduları için Milli Sentetik Açıklıklı Radar iş geliştirme faaliyetlerinin devam ettiği ve yakın zamanda sözleşmeye dönüşmesinin hedeflendiği raporda yer almaktadır. ASELSAN’ın GK-3 SAR faydalı yükü çalışmalarını tamamladığı bilgisi verilirken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile İş Birliği Çerçeve Protokolü imzalandığı ifade edilmiştir.

Son olarak, ASELSAN’ın Uzay Tabanlı Navigasyon Sistemi üzerinde çalıştığı ve ilgili projelerin gelecek adımlarının raporda belirtildiği vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASELSAN 2023 Faaliyet Raporu: Uzay Teknolojileri Öne Çıkıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!