G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.592,96

Kuaförden Göktaşı Çıktı! Ergani’de Heyecanlı Anlar yaşandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ergani ilçesinde, kuaför dükkanında çalışan Muhammed Özkan ve iki arkadaşı, Nisan 2022’de piknik yapmak için ilçeye gittiklerinde boş bir arazide dolaşmaya başladılar. Özkan, küçük bir göçük oluştuğunu fark ederek içinde taş olduğunu keşfetti ve bunu beze sarıp alarak kent merkezine götürdü. Özkan, taşın göktaşı olabileceğini düşünerek numuneleri Kocaeli TÜBİTAK MAM’e gönderdi. Laboratuvar analizleri sonucunda taşın içinde 20 tür element bulunduğu belirlendi.

Muhammed Özkan, olayı şu şekilde anlattı: “Arkadaşlarla Ergani ilçesine pikniğe gittik, boş arsada dolaşırken küçük bir göçük gördük. Merak edip baktığımızda sıcaklık hissettik, sıcaklık taştan geliyordu. Taşa dokunduğumuzda tutamadık, farklı bir taş olduğunu düşünerek bezle sarıp kente getirdik. Göktaşı olduğunu öğrendikten sonra numuneleri TÜBİTAK MAM’e gönderdik.”

Muhammed Özkan, taşı sattıktan sonra sevdiği kız ile evlenme planları yaptığını dile getirdi. Özkan, “3 kilogramlık göktaşını açık artırmayla veya uygun teklif gelirse satabiliriz. Ardından tekrar analiz yapmayı düşünüyoruz. Taşı sattıktan sonra düğün yaparak evlenip sevdiğim kızı alacağım” dedi.

Bu olayla ilgili ilginç bir detay da ortaya çıktı. Aynı ilçede bir vatandaş, 9 ay önce meteor yağmuru sonrasında köylerine düşen 500 gram ağırlığındaki bir göktaşını 4 milyon liraya satışa çıkarmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kuaförden Göktaşı Çıktı! Ergani’de Heyecanlı Anlar yaşandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!