G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Romanya’nın Hava Savunma Ağı Güçleniyor: 340.8 Milyon Dolarlık Füze Alımı Onaylandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Romanya, hava savunma ağını güçlendirmek için Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) 340.8 milyon dolarlık bir silah satışı onayı aldı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Romanya’ya AIM-9X Sidewinder Block II füzeleri ve ilgili ekipmanları satma izni verdi. Savunma Güvenliği İş birliği Ajansı (DSCA), 14 Mayıs 2024 tarihinde Kongre’ye bu satışı bildiren sertifikayı verdi.

Bu sözleşme kapsamında 300 adet AIM-9X Sidewinder Block II Füzesi, 40 adet AIM-9X Sidewinder Block II Taktik Füze Güdüm Ünitesi, 40 adet AIM-9X Sidewinder Block II Eğitim Füzesi (CATM) ve 20 adet AIM-9X Sidewinder Block II CATM Güdüm Ünitesi yer alıyor. Sözleşme, eğitim, dokümantasyon, destek ve test ekipmanlarını, ABD hükümeti ve yüklenici mühendislik, teknik ve lojistik destek hizmetlerini kapsıyor.

Onaylanan satışla ilgili yapılan açıklamada, NATO’nun savunma misyonunu desteklemek amacıyla Romanya’nın F-16 filosuna hava-hava füzeleri sağlanarak ülkenin savunma kabiliyetinin artırılacağı belirtildi. Romanya, RTX Corporation şirketi ile sözleşme imzalayarak bu silahları temin edebilecek.

Maslahatgüzar Michael L. Dickerson, bu satın alımın Romanya ile ABD arasındaki güvenlik ilişkilerini güçlendireceğini ve ülkenin gökyüzünü güven altına alacağını vurguladı. AIM-9X Sidewinder Block II füzesi, havadan ve karadan ateşlenebilir, çeşitli uçaklar ve launch sistemleriyle entegre edilebilir.

Bu satış, Romanya’nın hava savunma sisteminin modernize edilmesine ve ülkenin savunma kabiliyetinin artırılmasına katkı sağlayacak. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki stratejik güvenlik iş birliğini daha da güçlendirecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Romanya’nın Hava Savunma Ağı Güçleniyor: 340.8 Milyon Dolarlık Füze Alımı Onaylandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!