G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,19
CNY4,82
GBP44,81
EURO/USD1,08
BIST9.061,86
Petrol74,51
GR. ALTIN2.983,03
BTC2.321.868,66

Erdoğan Meclis’e Sokak Hayvanları Kanunu İçin Talimat Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de uzun zamandır tartışılan sokak hayvanları meselesini Meclis gündemine taşıyor. Odatv’nin edindiği bilgilere göre, Erdoğan, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun revize edilmesi için talimat verdi ve kanunun perşembe günü Meclis’te görüşülmesi planlanıyor.

AK Parti içinde gerçekleştirilen sokak hayvanları zirvesinde, sokak köpeklerinin aynı anda kısırlaştırılmasının zorluğu ve yeterli barınak bulunmaması üzerine maliyet sorunu yaşandığı belirtildi. Barınak kapasitesine göre aşamalı çalışmaların en doğru yol olduğu vurgulanırken, köpeklerin kısırlaştırılması, aşılanması ve sahiplendirilmesi için belirlenen süre sonunda sahiplendirilmeyen hayvanların uyutulması önerisi masaya yatırıldı.

Daha önce de tartışılan ve üzerinde çalışmalar yapılan Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılması gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in kapanmadan yeni kanunu çıkarmasını istemişti. Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda sahipsiz hayvanların sokaklarda değil barınaklarda olması gerektiğini vurgulamıştı.

AK Parti’nin çalışmasıyla, 24 Haziran 2004’te yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun sokak hayvanları ve barınak sorunları üzerinde revize edilmesi bekleniyor. Odatv’nin aktardığı bilgilere göre, Erdoğan’ın bu konudaki kararlılığı ve Meclis’e yönelik talimatıyla sokak hayvanlarının durumu ve korunmaları ön planda tutulacak.

Sonuç olarak, Türkiye’de sokak hayvanlarının sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yapılacak değişikliklerin Meclis’te görüşülmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla revize edilmesi beklenen Hayvanları Koruma Kanunu, sokak hayvanları için daha iyi bir hayat ve koruma önlemleri getirebilir. Meclis’in perşembe günü yapacağı görüşme ile bu konudaki gelişmeler netlik kazanacak. Odatv’nin aktardığı bilgilere göre, Erdoğan’ın bu konudaki hassasiyeti ve Meclis’e yaptığı talimat, sokak hayvanlarının geleceği için umut vaat ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan Meclis’e Sokak Hayvanları Kanunu İçin Talimat Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!